Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Od decembra u Italiji niko kao Jović: Teo ga hranio, Luka odveo Milan u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 22:52

Dva gola srpskog špica u Kupu Italije, Jan Karlo Simić put odigrao 90 minuta za Rosonere, ali napravio grešku pre jedinog gola Kaljarija, košmarno veče za Borisa Radunovića

Možda se Stefanu Pioliju klupa drma, ali nije se uplašio trener Milana pred osminu finala Kupa Italije, već je odlučio da Kaljari napadne sa mešovitim sastavom punim mladih snaga i fudbalera koji svoju šansu čekaju kao rezervisti. Ne da nije pogrešio, već su njegovi puleni rutinirali goste na Sardiniji (4:1), a Luka Jović nastavio da trese mreže. Dva gola srpskog napadača za plasman velikana među najboljih osam, a peti pogodak u minulih šest utakmica!

Večerašnjim hicima iz 29. i 42. minuta koje mu je pripremao Teo Ernandez, Jović je postao jedinstven u konkurenciji svih fudbalera koji nastupaju u Seriji A. Niko osim njega od početka decembra nije postigao više pogodaka u svim takmičenjima (5).

Izabrane vesti

Postio je Luka tokom prva tri meseca sezone, u smiraj novembra počeo da pokazuje znake života u crveno-crnom dresu, decembar mu je bio mesec za najavu velikog povratka, januar će izgleda poslužiti za potvrdu da može da postiže golove u kontinuitetu i da Rosonerima ove zime de fakto nije neophodno pojačanje u špicu napada. Na poslednjih 240 minuta fudbala Luka je pet puta pogađao i namestio jedan gol saigračima što znači da je učestvovao u golovima svoje ekipe na svakih 40 minuta!

Uprkos lošijem početku i propuštenom ziceru koji mu je u osmom minutu odbranio Boris Radunović, Luka je ostao koncentrisan, misli nisu lutale van terena, a plodove je počeo da uzbira malo pre isteka pola sata igre. Odlična kretnja i duga lopta Ernandeza, kao i doza sreće prilikom prijema prethodili su golu kojim je nekadašnji član Crvene zvezde načeo Sarde. Završnica prvog dela donela je novu saradnju sa improvizovanim štoperom Teo koji ni kao komandant odbrane nije izgubio napadačku oštricu. Nastavio je da hrani Luku kojeg je, istina, kod drugog pogotka slabijom, desnom nogom, Radunović velikodušno častio.

Da veče poprimi epitet košmarnog za srpskog golmana postarao se Šaka Traore iz šesnaesterca početkom drugog dela koji je Radunović morao da odbrani. Već tada, utakmica je bila rešena, a tempo u nastavku odavao je utisak da ni jednima, ni drugima nije preterano stalo do fudbala, da igraju čekajući da vreme istekne. Ali završnica duela donela je nova uzbušenja i prvu uočljiviju grešku Jan Karla Simića koji je premijerno upisao svih 90 minuta u dresu Rosonera. Želeći da otvori napad domaćina, došlo je do nesporazuma sa Samjuelom Čukvuezeom, rivalu je poklonjena lopta, a Aci je u kontriu, sa distance, kaznio netačan pas. Imajući u vidu trenutak kada se dogodila, greška nije naročito pokvarila vrlo sigurnu partiju omladinskog reprezentativca Srbije.

Kao da je počasni gol Kaljarija dodatno razgalio u drugom delu prilično sanjive Rosonere, te je Radunović do kraja meča gledao nekoliko nasrtaja Piolijevog tima. Koban je bio onaj Rafala Leaa s početka nadoknade. Pao je veliki teret sa pleća Portugalca koji je postigao prvi gol u italijanskim takmičenjima još od 23. septembra, posle praktično 100 dana posta.

Znaju Rosoneri, nakon što ni 20. put uzastopno nisu dozvolili Kaljariju da slavi na San Siru, da će i u četvrtfinalu Kupa igrati pred svojim navijačima - samo je pitanje da li protiv Sasuola ili Atalante. Odgovor na to pitanje dobiće nakon što ova dva tima sutra odmere snage u meču koji počinje od 18.00.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Kaljari 4:1 (2:0)

/Jović 29, 42, Traore 50, Leao 90+1 - Aci 88/

Sreda

18.00: (1,55) Atalanta (4,10) Sasuolo (6,00)

21.00: (1,35) Roma (4,90) Kremoneze (9,50)

Četvrtak

21.00: (1,28) Juventus (5,70) Salernitana (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka Jovićac milanMilanKaljariKup Italije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara