Fudbalska lopta (©reuters)
Fudbalska lopta (©reuters)

Od dva loša bolji je bio Limon, prvi trijumf posle skoro tri meseca

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 02:29

Sporting San Hoze zabrljao

Bio je to sudar klubova kojima je očigledno suđeno da se ove sezone bore za opstanak, a svoj komadić sreće u San Hozeu pronašao je Limon. Od dva loša bolji su bili gosti, koji su slavili prvi put posle osam utakmica čekanja iliti još od finiša prošle sezone!

Limon je kao gost uspeo da nadigra Sporting San Hose s minimalnih 1:0 (0:0), čime se pokrenuo sa mrtve tačke i konačno pobegao od crvene zone. Naime, trijumf u domu Sportinga dolazi posle dva uzastopna nerešena ishoda, a ono što će pobedi doneti još veći značaj jeste podatak da je Limon stigao tek do svog drugog pogotka u sezoni.

Izabrane vesti

Jedini gol na utakmici postigao je mladi vezista Karlos Viljegas u 73. minutu utakmice i tako surovo kaznio veliki kiks domaćina u prvom delu. Već u 11. minutu susreta prekaljeni napadač Kristijam Lagos je uspeo da promaši jedanaesterac i tako praktično presudi svom timu, koji poput Limona ne može ove sezone da se pohvali efikasnošću. Prvi deo meča nije bio previše zanimljiv i praktično je jedino ta situacija kod dosuđenog penala izazvala bilo kakvu emociju u uvodnih 45 minuta.

Dosta su zatvoreni bili jedni i drugi u tom delu, tokom nastavka su uspeli da se opuste i dođu bliže golu, a jedna dobro izgrađena akcija dovela je do gola. Luis Perez je posle centaršuta uposlio Viljegasa kome je ostao lakši deo posla i došao do momenta slavlja.

Jeste Limon po mnogim parametrima jedan od dva najlošija tima Klausure, ali je ovu pobedu apsolutno zaslužio.

KOSTARIKANSKA LIGA, 6. KOLO

Utorak

Sporting San Hoze - Limon 0:1 (0:0)

/Viljegas 73/

Sreda

22.00: (2,10) ADR Hikaral (3,00) Santos DG (3,70)



tagovi

Kostarika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara