(©HNK Hajduk)
(©HNK Hajduk)

Od euforije do agonije! Hajduk u nadoknadi ostao bez svega, vezao dva poraza i vratio Dinamo u igru

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 21:14

Bili prokockali pobedu u Velikoj Gorici, pre toga izgubili i od Istre na Poljudu, te tako uprskali sve što su gradili u derbi susretima...

Tanka je granica od euforije do agonije i hvatanja za glavu, naročito u Splitu. Koliko je razloga bilo za optimizam posle pobede na Maksimiru i u Jadranskom derbiju nad Rijekom, toliko sada ima i za zebnju. Jer, slabo igra Hajduk, sve slabije kako sezona odmiče i povratak Rokasa Rukštasa se prolongira.

Na rđava izdanja bi svi u gradu pod Marjanom zažmurili na jedno oko da su tu pobede. Tada se sve lakše vari, ali one su isparile u nadoknadi vremena. Opet su Bili ostali bez svega, a ovoga puta su za razliku od duela sa Istrom na Poljudu imali tri boda u šaci. Trebalo je samo da privedu utakmicu kraju. Umesto povratka na pravi put usledio je hladan tuš u Velikoj Gorici - 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Od toga da Hajduk povlači konce i kontroliše na kom će odstojanju držati Dinamo došao je do toga da više nije taj koji se pita. Sa dva poraza je vratio Zagrepčane u igru i sada su na dva boda zaostatka, uz utakmicu manje. Dakle, prednosti gotovo da ni nema. Bili su uprskali sve što su gradili u derbi susretima.

U zagrebačkom komšiluku je do finiša sve išlo naruku Majstoru sa mora, ali su, ipak, na kraju Sergej Jakirović i Željko Sopić bili među malobrojnima koji su imali razloga za zadovoljstvo. Treneri Dinama i Rijeke su došli na stadion kluba koji su u prošlosti vodili i nisu imali bogzna šta da vide. Hajduk je bio bled do isteka jednog časa igre, domaćin nije ni pokušavao, a monotoniju je razbio Zvonimir Šarlija.

Štoper splitskog kluba je sproveo loptu u mrežu na ubacivanje marokanskog ofanzivca Jasina Benraua, bacio navijače Hajduka u trans, i tada se činilo da će u letnjem kalendaru Istra na Poljudu biti ubeležena kao loš dana kakav se svakome može dogoditi. Ali, ubrzo se sve promenilo, utakmica je okrenuta naopačke. Dinko Jeličić je “pogodio” sa izmenama, prodrmao ekipu i proizveo potpun efekat. 

Prvo je starter Dino Štiglec pogodio iz voleja i ohladio goste, bacio ih u stanje depresije, da bi ga rezervisti dotukli na povratku Ivana Leka na klupu posle odrađenje suspenzije. Pogodak je bio orkanski vetar u jedra “malog kluba” kojim rukovodi Nenad Črnko, pogurao ga je napred, a duo Tim Matavž i Ante Matej Jurić otvorio je brojna pitanja u Splitu.

HNL - 8. KOLO:

Nedelja

Gorica - Hajduk 2:1 (0:0)

/Štiglec 86, Jurić 90+2 - Šarlija 62/

Varaždin - Istra 1961 (U TOKU)



tagovi

Hajduk SplitGoricaHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara