Veljko Ilić (©MN Press)
Veljko Ilić (©MN Press)

Od planirane pozajmice do otkrovenja sezone: Uspešniji od Veljka Ilića je samo Milan Borjan

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.22. | 11:24

Mladi golman TSC-a na samo devet primljenih golova

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Nešto dođe planski, a nešto spletom okolnosti. Tako je ove sezone u TSC-u u prvi plan uskočio Veljko Ilić. Mladi golman, rođen 2003. godine, došao je u klub prošlog leta kao slobodan igrač iz Crvene zvezde. Bio je prva opcija u omladinskom timu Topolčana, ali nije uspeo da stigne do najbolje selekcije. Čak je i pripreme u Sloveniji presedeo na klupi jer je za čuvara mreže projektovan bio Nikola Bursać, čiji rad je praćen na pozajmici u Radničkom iz Sremske Mitrovice.

Izabrane vesti

Kako se približio početak prvenstva i utakmica prvog kola Mozzart Bet Superlige između TSC-a i Čukaričkog, Ilić je bio u potrazi za klubom gde će otići na pozajmicu. Usledila je povreda Bursaća, pa je Žarko Lazetić u vatru bacio upravo Ilića koji je svoju priliku odlično iskoristio.

Junak utakmice u uzavreloj amosferi u Ivanjici uspeo je da odbrani penal Petru Gigiću u prvom delu, pri 0:0. Nakon toga je skidao zicere igračima Javora, ređali su se Gigić, Gojković i ostali. Kada se podvuče crta, Ilić opravdano nosi epitet igrača utakmice. Sem toga, drugi put je ove sezone odbranio penal. Protiv Radnika je pomogla stativa, a sada je uspeo da uhvati "živu loptu" centarforu Javora.

Da ne bude samo da brani penale, Ilić pokazuje i ostale karakteristike. Odlično kontroliše prostor, siguran je na lopti nakon prekida i vrlo dobro brani situacije jedan na jedan. Statistika kaže da je na 16 utakmica savladan ukupno devet puta što je prosek od 0,56 primljenih golova po meču. Na osam mečeva je sačuvao mrežu što sa sa kompletnom odbranom TSC-a stavlja u sam vrh tabele i deo je druge najbolje odbrane u ligi, ispred je samo Crvena zvezda sa svega šest primljenih golova.



tagovi

TSC Bačka TopolaVeljko IlićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara