Arno Dandžuma (Foto: Reuters)
Arno Dandžuma (Foto: Reuters)

Od polufinala Lige šampiona do borbe za opstanak: Dandžuma stiže da pomogne Evertonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 03:41

Holanđanin do kraja sezone na pozajmici na Gudisonu

Kako je fudbal nepredvidiv i koliko u svega nekoliko meseci karijera može da vam se okrene za 180 stepeni odličan je primer Arno Dandžuma. Holandski napadač je pre nešto više od pola godine igrao u polufinalu Lige šampiona sa Viljarealom, a u naredih šest meseci očekuje ga grčevita borba za opstanak u Premijer ligi.

Kako javljaju evropski mediji, Dandžuma je doneo definitivnu odluku o narednom koraku u karijeri. U moru ponuda odabrao je Evertonovu te će do kraja sezone nosiće dres kluba sa Gudisona kao pozajmljen fudbaler Viljareala. U pitanju je “suva“ pozajmica, bez prava otkupa, što znači da će se Danžuma na leto vratiti na Madrigal.

Izabrane vesti

Status holandskog napadača ove sezone značajno se promenio. Prošle sezone bio je najbolji strelac Viljareala u Primeri (deset golova) i Ligi šampiona (šest golova), čak se i Liverpul navodno tada zainteresovao za njega, ali je u aktuelnoj izgubio mesto startera od Nikolasa Džeksona, a kako ni dolaskom Kikea Setijena na klupu nije uspeo da promeni status, uprava mu je pre nekoliko dana dozvolila da doputuje u London na razgovor sa zainteresovanim klubovima.

Ponuda je bilo na pretek, konktaktirali su ga Vest Hem, Notingem Forest, Sautempton, Ajaks, brojni italijanski, španski i francuski klubovi, kao i njegovi bivši timovi PSV i Bornmut, ali je 25-godišnji Danžuma odlučio da pomogne Evertonu u borbi za opstanak. Doduše, koji god od pomenutih klubova iz Premijer lige da je izabrao, čekao bi ga sličan izazov.

Dandžuma je ove sezone postigao šest golova na 17 utakmica u svim takmičenjima (po dva u Primeri, Kupu Kralja i Ligi konferencije), a za Bornmut na 14 mečeva u Premijer ligi nijednom nije uspeo da zatrese mrežu. Ukoliko želi da bude od pomoći Frenku Lampadu moraće to da promeni. Everton je trenutno pretposlednjeplasirani sa 15 bodova, jednim manje od bezbedne zone, i svega 15 postignutih golova, više jedino od Vulverhemtpona (12).


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Arno Dandžuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara