Đulijano Simeone (©Reuters)
Đulijano Simeone (©Reuters)

Od radosti do suza u nekoliko minuta: Najmlađi Simeone mora na višemesečnu pauzu

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 10:44

U poslednjoj proveri pred start sezone mladi Argentinac dao gol, ali mu je potom protivnik oštrim startom polomio nogu

Tata Dijego je bio slavan kao fudbaler, a isto je i kao trener. Najstariji od trojice sinova, Đovani (28), je prošle sezone sa Napolijem postao prvak Italije, a od ranije ima i titulu u Argentini sa Riverom. Srednji brat, Đanluka (25), nije uspeo da se probije dalje od španskih niželigaša, dok 20-godišnji Đanluka Simeone tek hvata zalet svoje fudbalske karijere. Igrao je za B tim Atletiko Madrida, prošle sezone je davao golove za Saragosu u Segundi, a ovog leta su ga Madriđani pozajmili Alavesu, koji se vratio u Primeru.

U poslednjoj proveri pred start sezone mladi napadač dao je gol Burgosu u 80 minutu, kojim je ublažio poraz svog tima (1:2), ali je šest minuta kasnije doživeo tešku povredu zbog koje će morati da pauzira nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Oštar start Hosea Matosa zaustavio je napad Alavesa i usporio karijeru mladog Simeonea. Ostao je Đanluka na travi previjajući se od bolova, a nakon meča saopšteno je da je doživo prelom potkolenice. Teren je napustio u ambulantnom vozilu, a pitanje je kada će nazad. Teško pre zime...

Burgos i Matos su uputili javno izvinjenje i poželeli Simeoneu brz oporavak, a Alaves će narednih dana morati u potragu za novim napadačem.



tagovi

Đulijano SimeoneDijego SimeoneAlaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara