Ademola Lukman (©FulhamFC)
Ademola Lukman (©FulhamFC)

Od štopera ni traga: Fulam vratio Lukmana na Ostrvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 16:07

Englez stigao na jednogodišnju pozajmicu iz

Ako je neko do sada i sumnjao, nakon meča sa Aston Vilom postalo je kristalno jasno – Fulam je glavni kandidat da se ekspresno vrati u Čempiionšip. Londonski tim je posle tri kola zakucan za dno tabele, ukoliko se ništa ne promeni do kraja prelaznog roka tu će vrlo verovatno i ostati, a vremena za delovanje na fudbalskoj pijaci je sve manje.

Prioritet je jasan, Fulamu je pod hitno potreban minimum jedan centralni bek. Sportski direktor Fulama, Toni Kan, uputio je nezadovoljnim navijačija kluba izvinjenje nakon poraza od Vile, tvrdivši da klub još od finala plej-ofa sa Brenfordom traga za pojačanjima u srcu odbrane. Dvojica su navodno “zakačila” korona virus, jedan slobodan agent im je izmakao, dok je posao sa Marlonom propao jer defanzivac Sasuola nije prošao lekarske preglede.

Izabrane vesti

U istom obraćanju Kan je obećao da će ojačati igrački kadar i obećanje ispunio, ali umesto u poslednjoj liniji, stiglo je pojačanje na drugom kraju terena. U danu kada Dejli Mejl piše o interesovanju Fulama za Interovog defanzivca Milana Škrinijara, na Krejven Kotidž je stigao – Ademola Lukman. Krilni fudbaler Lajpciga vratio se u Premijer ligu - gde je nastupao za Everton – na jednogodišnju pozajmicu.

Fulam je u prethodne dve sezone već dovodio pojačanja na krilnim pozicijama, ali ni Entoni Nokart ni Ivan Kavaleiro nisu opravdali po 15.000.000 funti, koliko je klub izdvojio za njihov otkup ovog leta posle pozajmica, a Portugalac je na prethodnom meču, izmerili su to na Ostrvu, izgubio čak 25 lopti.

Nadaju se u Londonu da će Lukman uspešno moći da rastereti i Aleksandra Mitrovića, pošto Abubakaru Kamari ne uspeva otkako je pre tri godine stigao iz Amijena.

Lukman je u Lajpcig stigao na pozajmicu iz Evertona u januaru 2018. godine i na prvih 11 utakmica postigao pet golova, stavivši do znanja Karamelama kakvog su se igrača odrekli, ali je od trenutka kada ga je nemački klub otkupio u potpunosti stao. Sada će pokušati da u zemlji u kojoj je i počeo karijeru, istu rehabilituje i nekim čudom pomogne Fulamu da ostane u eliti.


tagovi

Premijer ligaFulamAdemola Lukman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara