©Reuters
©Reuters

Od sutra i zvanično: Tačka na jedan od najboljih transfera poslednjih godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 14:10

Anhelinjo postaje Lajpcigov...

Španski bek Anhelinjo (24) od sutra će i zvanično postati igrač RB Lajpciga. Ovaj momak do sada je bio samo pozajmljeni igrač Građana, a pošto u petak uveče upiše 20. nastup za Bikove, biće aktivirana klauzula iz ugovora o obaveznom otkupu. Tako će nemački bundesligaš za svega 18.000.000 evra dobiti najproduktivnijeg beka Evrope ove sezone.

Istina, Nemci su prvo za pozajmicu platili 2.000.000 evra, ali utisak je da ni tada ne dobijamo sumu koja adekvatno oslikava vrednost sjajnog bočnog igrača.

Izabrane vesti

Na pitanje da li će sutra biti u sastavu i tako definitivno postati igrač Lajpciga, trener tog tima Julijan Nagelsman, inače stručnjak poznat po čestim rotacijama, kazao je:

"Anhelinjo je poseban igrač. On uvek želi da igra i da pobedi. Ima izuzetno visok nivo energije, a to je važno. Oseća se nelagodno na klupi. Neverovatno je napredovao poslednjih meseci, ali mislim da može još da unapredi svoju igru", poručio je Nemac.

Anhelinjo igra u strašnoj formi u poslednjih godinu dana. Ove sezone ima makar gol i asistenciju u svim takmičenjima. Ukupno 28 mečeva, osam postignutih i čak 11 pripremljenih pogodaka. Učinak na kom bi mu pozavidela mnoga klasična krila...

Posebno je impresivan njegov učinak u Ligi šampiona. U grupi sa Pari Sen Žermenom i Mančester Junajtedom, koju je Lajpcig prošao, Anhelinjo je zabeležio tri gola i isto toliko asistencija.

Podsetimo, Siti je mladog Španca doveo još kao tinejdžera pre skoro osam godina iz Deportiva. Kasnije ga je slao na brojne pozajmice, prodao PSV Ajndhovenu za 5.500.000, pa ga vratio za 12.000.000. Lajpcig ga je uzeo u januaru 2020. i sada već može da se konstatuje - napravio jedan od najboljih poslova poslednih godina.

Tržišna cena španskog beka sada se kreće oko 35.000.000 evra. A ako ovako nastavi nema sumnje da će otići u nebesa.

Zanimljivo, Anhelinjo još nije debitovao za špansku reprezentaciju. Tamo i dalje prednost imaju Hoze Gaja i Serhio Regilon.




tagovi

Anhelinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara