Najnovije vesti

Od ulaznica u kasi 6.300.000 evra

Vreme čitanja: 2 minuta

Rast od više od 50 odsto u odnosu na prošlu sezonu, mada ispod projekcije

Nije još vreme da se svode računi jer ima i taj Olimpijakos i sve može da dobije sasvim drugačiju dimenziju, ali neke crte mogu da se podvuku. Bar one finansijske. Jer iako crveno-beli mogu dodatno da se opare 11. decembra u Atini u klubu već sada znaju koliko im je jesenje učešće u Evropi donelo bar kada je u pitanju prodaja ulaznica.

Milane, ti jesi za Ligu šampiona!

Prema saznanjima MOZZART Sporta naime Zvezda je od tri utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona zaradila 5.000.000 evra bruto. Pride, na kvalifikacionim sudarima sa Kopenhagenom i Jang Bojsom prihodovano je oko 850.000 evra, a kad se u jednačinu ubace i mečevi sa Helsinkijem i Suduvom ukupna bruto zarada iznosi otprilike 6.300.000 evra.

Ta suma predstavlja rast za više od 50 odsto u odnosu na prošlu sezonu, debitantsku u Ligi šampiona, kada je Crvena zvezda zaradila negde oko 4.000.000 evra.

Naravno, taj je rast u direktnoj vezi sa značajnim poskupljenjem paketa ulaznica za mečeve u grupnoj fazi ove sezone zbog čega su uostalom crveno-beli prodali 30.000 kompleta karata, za razliku od 39.000 prošlogodišnjih.

Istina, na sve to je ove jeseni prodato i 3.500 pojedinačnih ulaznica za meč sa Olimpijakosom, 6.500 za sudar sa Totenhemom i 9.500 za utakmicu sa Bajernom.

Stadion ipak ni na jednoj od tih utakmica nije napunjen do poslednjeg mesta, pa Zvezda nije uspela da se približi optimističnoj proceni sa početka sezona kada je projektovano da će od ulaznica, sa sve kvalifikacionim mečevima, zaraditi skupa 8.000.000 evra. Opet, blagajnici će posle godina u kojima je klub životario u stalnom minusu zadovoljno trljati ruke.

Postoji naravno i ona druga strana medalje, ona koja govori o primetno slabijoj atmosferi na stadionu Rajko Mitić, jer su visoke cene oterale brojne navijače iz provincije pre svega, pa i one sa plićim džepom, a baš takvi su po pravilu prvi kad treba da se podigne temperatura na Marakani.

Međutim, i to je moderan fudbal. Biznis, a ne igra.

(FOTO: Star Sport)

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva