Marko Livaja (©HNK Hajduk)
Marko Livaja (©HNK Hajduk)

Od zdravlja bitnija pobeda na zavejanom Maksimiru: Otpisani Hajduk napada Dinamo sa rovitim Livajom

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 12:53

Pitanje je samo hoće li Ivan Leko odlučiti da ga gurne u startnu ili će pak krenuti sa Nikolom Kalinićem kao najisturenijim...

Ništa novo u Hrvatskoj iliti sve po starom. Onako kako je godinama unazad. Hajduk je ušao u sezonu sa velikim ambicijama, a došao je u situaciju da u februaru, po kijametu, može u najvećem hrvatskom derbiju da se pozdravi sa titulom. Još jedanput. I ništa mu ne ide naruku.

Otkako je Ivan Leko preuzeo klub, nema pobedu u „velikoj“ utakmici, Splićani ne odaju utisak tima sposobnog da se bori za titulu. Novim porazom – bio bi im treć od nastavka prvenstva – bila bi stavljena tačka na priče o neizvesnosti, dok bi poboden beli barjak u Zagrebu raspalio talas optimizma. Ali, treba upaliti vatru bez samopouzdanja i sa rovitim Markom Livajom...

Izabrane vesti

Dinamo je uveliko na brzoj saobraćajnici, Hajduk na sporednom putu i uskoro bi mogao da ga izgubi iz vida. Koliko na zavejanom Maksimiru, jer bi Modri pobedom stekli dvocifrenu razliku i pritom, za razliku od prethodnih sezona, ne opterećuju ih nastupi u Evropi. Usredsređen je na odbranu šampionskog zvanja, trijumfom bi kaparisao trofej i Ante Čačić bi nadalje imao slobodu da improvizuje, možda i lansira nekog klinca. I zasigurno do iznemoglosti „troši“ supertalentovanog Martina Baturinu.

Dinamova „desetka“ će, uz Bruna Petkovića, biti najveća pretnja po Hajdukovu odbranu, koja je ojačana povratkom portugalskog štopera Fera. U svakoj utakmici Bili su primili gol, Karlo Sentić neretko je bio na vetrometini, a ni mladi golman nije ulivao poverenje. Ivan Leko je promovisao nekoliko igrača, verovatno će se Rokas Pukštas i Marko Capan, pored Sentića, naći u startnoj postavi. Kako će momci iz akademije splitskog kluba odigrati i hoće li sagoreti u derbiju ipak je manja briga za Hajduk od Marka Livaje.

15.00: (1.48) Dinamo (4.20) Hajduk (7.25)

Ponajbolji igrač Bilih i prvi strelac lige – dao 15 golova i čak osam puta otvarao protivnike – nije trenirao prethodnih dana. Imao je temperaturu, preskočio poslednju pripremu za derbi, ali je, ipak, krenuo put Zagreba. Rizikovaće i zaigrati na Maksimiru. Nedoumica je samo hoće li Ivan Leko odlučiti da ga gurne u startnu ili će pak krenuti sa Nikolom Kalinićem kao najisturenijim. Jer, iako sinoć i danas prva zvezda Splićana nije imala temperaturu, grip je ostavio trag.

Marku Livaji neće biti lako da bez treninga udari na Dinamo. Pritom, kada bude u igri, saigrači će ga tražiti pogledom, očekivati da izmisli gol i razgali navijače koji su dobili više ulaznica nego za prethodna gostovanja u zagrebu i okupiraće gostujući sektor. Maksimir je spreman, stadion je raščišćen od snega, a spreman je i Dinamo da stavi novu krunu.

Jedino pitanje je da li je i Marko Livaja ili će neko drugi morati da bude junak, kako bi Hajduk zakuvao i sačuvao kakve-takve šanse.

HNL - 23. KOLO:

Nedelja

15.00: (1.48) Dinamo (4.20) Hajduk (7.25)

17.30: (2.00) Osijek (3.40) Varaždin (3.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebMarko LivajaHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara