Kalegari u dresu PSŽ-a (©Reuters)
Kalegari u dresu PSŽ-a (©Reuters)

Od zlatne generacije iz Pariza do Ivanjice! Javor želi nekadašnju nadu francuskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 21:11

Predsednik Šamblija, Fulvio Luci, najavio da bi dres Javora mogao da obuče nekadašnji vezista PSŽ-a, Lorenco Kalegari. Pored njega bi put Ivanjice pošao i mladi štoper Bubakari Kone

Javor iz Ivanjice bi ove zime mogao da se pojača sa dvojicom francuskih igrača iz tamošnjeg drugoligaša Šamblija, od kojih jedan ima ozbiljan pedigre, s obzirom da je pre samo nekoliko godina važio za nadu francuskog fudbala i bio prvotimac Pari Sen Žermena. U pitanju je centralni vezista Lorenco Kalegari (22) koji je 2015. godine bio kadetski prvak Evrope sa Trikolorima. Drugi igrač je štoper Bubakari Dukure, daleko manje poznat širokoj javnosti.

Javor i Šambli su već imali saradnju ove godine, kada je u Francusku otišao Nikola Petković, a novu je najavio predsednik kluba Fulvio Luci.

Izabrane vesti

"Pozajmica je nešto konstruktivno. Kalegari je vrhunski igrač, ima veliku budućnost. Polažemo velike nade u njega i na Bubakarija Dukure. Zato razmišljamo o tome da ih pozajmimo. Javor, srpski klub iz kojeg je došao Nikola Petković, bio bi zainteresovan", rekao je prvi čovek Šamblija.

Kalegari je italijanskog porekla, s obzirom da mu je otac rodom iz Emilio Romanje. U pitanju je igrač koji pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veziste, a predstavljao je veliku nadu "zlatne generacije" PSŽ-a, koja je 2016. godine bila prvak Francuske i igrala finale omladinske Lige šampiona. Prošao je sve mlađe generacije Trikolora, a o tome koliko se ozbiljno računalo na njega i na Parku prinčeva potvrđuje i činjenica da je u julu 2015. godine potpisao profesionalni ugovor sa Parižanima, a u novembru 2016. godine debitovao je za prvi tim Svetaca u meču Lige 1 sa Anžeom. Tokom letnjih priprema 2016. godine zabeležio je nastupe u svim prijateljskim utakmicama PSŽ-a, uključujući i one protiv Real Madrida i Intera. Istog leta je priključen prvom timu zajedno sa Žonatanom Ikoneom.

Duel sa Drinkvoterom (Lester) na leto 2016. godine ©ReutersDuel sa Drinkvoterom (Lester) na leto 2016. godine ©Reuters

Ipak, potom ga je progutala žestoka konkurencija u Parizu, pa je 2018. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Đenovom kao slobodan igrač i onda mu se gubi svaki značajniji fudbalski trag. Sezonu 2018/2019. proveo je na pozajmici u Ternani, ali je potom prešao u francuski Avranš, dok je u Šambliju od jula ove godine. Kalegari je ove sezone zabeležio svega tri nastupa za Šambli i jasno je da mu je neophodna sredina u kojoj bi dobio minutažu i konačno "pokrenuo" svoju seniorsku karijeru.

Bubakari Dukure (21) je ove sezone zabeležio dva nastupa u Ligi dva, a u protekle tri godine igrao je uglavnom za drugi tim Šamblija. Ponikao je u niželigašu Ženeu, a u Šambli je stigao iz Vilefranša 2017. godine. Ovog leta je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom, a debitovao je 16. oktobra protiv Klermona.


tagovi

ŠambliBubakari DukureLorenco Kalegari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara