Odada se odriče kenijskog državljanstva i postaje Srbin

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 09:03

Zvezda počela da rešava problem sa viškom stranaca

Dolazak Felipea Falka zaoštriće ionako jako konkurenciju u ofanzivnom delu manevra Crvene zvezde. U slučaju da se Aleksandar Katai oporavi, a El Fardu Ben ostane na Marakani, trener srpskog šampiona biće na ozbiljnim, neko bi rekao slatkim mukama da sastavi trojku koja će delovati iza napadača Dijega Falčinelija.

Imaće crveno-beli još jednu potencijalnu muku. Otišao je Ričmond Boaći, ali dolazak Falka i Bakajoka povećao je kvotu stranih fudbalera u Ljutice Bogdana. U Superligi mogu četvorica da budu u protokolu, Zvezda ih u ovom trenutku ima sedmoricu na platnom spisku.

Izabrane vesti

Međutim, na Marakani su počeli da rešavaju potencijalni problem. Dnevni list Informer piše da je mladi Kenijac Ričard Odada pokrenuo redovan postupak za sticanje srpskog državljanstva. Čitali ste to u velikom intervjuu snažnog zadnjeg veznog na stranicama MOZZART Sporta, on živi u Beogradu od 2017. godine, pa je stekao osnovni uslov za dobijanje srpskih papira. Informer prenosi da je Odada spreman da se odrekne kenijskog državljanstva kako bi dobio srpsko, jer naša zemlja nema potpisan sporazum sa Kenijom o dvojnom državljanstvu.

„On je imao pravni osnov da podnese zahtev za državljanstvo. Uz to je priložio izjavu o nameri da živi u Srbiji i da je spreman da se odrekne papira“, rečeno je Informeru u Crvenoj zvezdi.

I pored Odadinog zahteva za srpskim papirima, crveno-beli će pokušati da izdejstvuju pravilo o povećanju broja stranaca u domaćem prvenstvu. Na odluku će morati da sačekaju i o njoj razmišljati za narednu sezonu. Do tada im ostaje vera da će Dejan Stanković uspeti dobro da rotira i šestoricu legionara čini zadovoljnim. 


tagovi

Ričard Odada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara