©Star Sport
©Star Sport

Odada zablistao na debiju za Keniju: Komandovao veznim redom, proglasili ga naslednikom Viktora Vanjame

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 17:25

Mladi vezista igrač utakmice protiv Ugande - 0:0

Ričard Odada je zablistao u debiju za seniorsku selekciju Kenije. Igrač Crvene zvezde na pozajmici u Metalcu, komandovao je veznim redom u komšijskom derbiju sa Ugandom na startu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i prema opštem mišljenju bio najbolji akter, ne previše zanimljivog, okršaja u Najrobiju - 0:0.

Stameni defanzivni vezista bio je jedan od najzaslužnijih za to što je gostima put do domaćeg gola u bio praktično zatvoren tokom najvećeg toga utakmice. Ipak, ni igrači Džejkoba Mulea nisu bili previše opasni po protivnički gol, pa je podela plena posle svega viđenog predstavljala ravnopravan ishod.

Izabrane vesti

Osvojenim bodom na startu kvalifikacija sigurno će biti ekipa Milutina Sredojevića, koja je uspela da odoli pred naletima domaće selekcije i zaustavi opasnog Mikaela Olungu. Mule je osvežavao vezni red izmenama, na terenu su se našli Duk Abuja, Bonifejs Mučiri i Džekson Mačarija, ali se ništa nije promenilo. Kenija je imala više loptu u svom posedu, kontrolu igre, ali je zakazala realizacija, pa su samo dva šuta, od ukupno 11, otišla u okvir gola Čarlsa Lukvaga.

Odada je na terenu delovao kao da ima dvocifreni broj utakmica u nogama za državni tim, a ne samo debitant. Plenio je sigurnošću, ali i tehničkim i taktičkim detaljima. Dobro je zatvarao prilično veliki prostor ispred svojih ofanzivnijih saigrača i sprečio poprilični broj pasova koji je išao ka napadačima gostiju. Ali, ne samo to, mladi vezista je i dobro otvarao igru svog tima, delio kvalitetne i prodorne pasove, što je značilo ekipi u organizaciji igre.

Tamošnja javnost je posle sjajnog Odadinog izdanja u prvom poluvremenu već počela da ga proglašava dostojnim naslednikom bivšeg veziste Totenhema Viktora Vanjame, a kompletan utisak nije promenilo ni to što je doživeo pad u igri tokom drugog poluvremena. To je bilo vezeano i za izlazak Keneta Muguane sa terena, sa kojim se Odada vrlo dobro dopunjavao na sredini terena.

Odadi je očigledno prijalo to što je dobio na kontinuitetu u prethodne dve sezone. Na početku prošle sezone je ostvario 18 nastupa za Grafičar, posle čega se priključio i prvom timu Crvene zvezde, a ove sezone je prosleđen na pozajmicu u Metalac i zabeležio šest nastupa u Superligi na startu ove sezone.

Pored Kenije i Ugande, u grupi E završne faze kvalifikacija za Mundijal, nalaze se i Mali i Ruanda. Mali je juče slavio na svom terenu sa 1:0 i zauzeo prvo mesto na tabeli. Kenija za tri dana gostuje Ugandi, gde će pokušati da ostvari pozitivan rezultat i ostane u konkurenciji za plasan u završnu fazu kvalifikacija.

GRUPA E:

Mali - Ruanda 1:0 (1:0)

/Traore 19/

Kenija - Ruanda 0:0



tagovi

Ričard Odada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara