Odahnuće i Bordo i Kafu – još 48 sati do rastanka

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 13:05

Novo odredište - Saudijska Arabija

Kao po onoj narodnoj poslovici da se i za „Rajka nađe kapa“. Tako se nađe i klub koji je spreman da dovede i plati Džonatana Kafua. Čoveka koji od 2017. godine, kada je otišao iz Ludogoreca u Bordo, gotovo ne igra ozbiljan fudbal.

Prema informacijama francuskih medija, novo odredište u kojem će Kafu pokušati da fudbalski vaskrsne biće – Saudijska Arabija. I sve bi trebalo da se završi u narednih 48 sati. Ime kluba nije poznato, kao ni da li će biti plaćeno neko obeštećenje ili će Bordo samo gledati da se oslobodi Brazilca.

Izabrane vesti

Ima i razloga zašto bi Žirondinci mogli da ga puste bez evra odštete. Kako pišu Francuzi, ukoliko bi Kafu sada otišao iz kluba, Bordo bi uštedeo 4.000.000 evra samo na njegovoj plati, a ugovor ima do juna 2021. godine! S obzirom na to da je Brazilac doveden 2017. godine iz Ludogoreca u transferu vrednom 7.500.000 evra, logika je da se spasi što se spasti može.

Ove jeseni Kafu je odigrao samo četiri utakmice za Bordo, dve kao starter. I to sve pred kraj jeseni. Verovatno se skratila malo rotacija Žirondincima, pa se ukazala šansa Brazilcu. A, možda se i popravio na treninzima.

Navijači Crvene zvezde se dobro sećaju kakav je promašaj bio pozajmica Džonatana Kafua od Bordoa prošle sezone. Igrao je nešto u septembru i oktobru i posle toga ništa. Srbiju je napustio sa devet utakmica u nogama i dva postignuta gola.

Sada je na redu novi pokušaj i to u Arabiji.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara