Tim Napolija (©Reuters)
Tim Napolija (©Reuters)

Odbijena žalba Napolija, ostaje Juveu pobeda bez borbe

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.11.20. | 18:43

I kazneni bod za Napolitance

Stavljena je tačka na neodigranu utakmicu Juventus – Napoli. Prvostepena odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Italije je bila da se registruje 3:0 u korist crno-belih. I da se Napolitancima oduzme bod pride.

Žalili su se iz Napolija, a danas je doneta odluka da se žalba odbije i time je verifikovana prvobitna presuda. Prema tome, Juventusu ostaje pobeda od 3:0, koja sada može da se upiše u tabelu, a klubu iz Napulja će biti oduzet i bod zbog nedolaska na utakmicu.

Izabrane vesti

Utakmica je trebalo da se odigra 4. oktobra, ali su u Napoliju poručili da imaju dvojicu igrača sa koronom, Pjotra Zjelinskog i Eljifa Elmasa i da su im zbog toga lokalne vlasti zabranile da putuju. Klub je otkazao i karte za put i hotel u Torinu.

Međutim, u Fudbalskom savezu Italije su imali drugačije mišljenje, a odluku je obrazložila i komisija za žalbe.

Kazna je zaslužena zato što nije klubu bilo posve nemoguće da dođe na utakmicu, već je iskoristio okolnosti onako kako su mislili da njima odgovara. Napoli je sam sebi stvorio alibi za nedolazak na utakmicu. Ponašanje kluba danima ranije je jasno govorilo da imaju nameru da ne odigraju utakmicu, kršeći time osnovne principe sportskog ponašanja, poštenja, pristojnosti“, stoji u saopštenju komisije.

Iz Napolija su poručili da će ići i dalje u potrazi za pravdom, pa da će se verovatno obratiti i civilnim sudovima zbog ove odluke. 


tagovi

NapoliSerija AItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara