Mbape lako prolazi kroz odbranu Monpeljea (@Reuters)
Mbape lako prolazi kroz odbranu Monpeljea (@Reuters)

Odbrana od 108 godina i rezervni golman mučili PSŽ, odlučili penali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 23:11

Kilijan Mbape dao dva gola...

Mogla je da bude priča dana. Prava fudbalska bajka, ali sreća je okrenula leđa Monpeljeu kad mu je najviše bila potrebna - na penal ruletu! Pari Sen Žermen ide u finale Kupa Francuske posle velike borbe i 12 izvedenih penala. Na jednoj strani junaci su Kilijan Mbape, strelac dva gola u 90 minuta, odnosno Mojze Ken, momak koji je pogodio odlučujući šut sa bele tačke; na drugoj strani tragičar desni bek domaćeg tima Salomon Sambija, pošto je promašio šesti udarac u penal-seriji i dao šansu Kenu da sve reši.

A sad o toj bajci koja se nije dogodila... Monpelje se jednom od najmoćnijih i najskupljih timova sveta suprotstavio hrabro, sa rezervnim golmanom Dimitrijem Bertoom i odbranom od, pazite sad - 108 godina?! Da dobro ste pročitali. Trojka u poslednjoj liniji domaćeg sastava: čuveni Brazilac Ilton - 43 godine, Danijel Kongre - 36 godina i čovek koji im kvari prosek, Arno Suke - 29 godina.

Izabrane vesti

Očekivano je bilo da će ovim momcima brzina Poketinovih momaka praviti velike probleme. Tako je na kraju i bilo, međutim činjenica da su naterali šampiona da tek posle penala osigura finale govori da se nisu osramotili. Pomogao im je u dobroj meri i sam Poketino jer na klupi je ostavio Nejmara i Di Mariju (šansu dobili u finišu), no kada u timu imate toliko zvezda uvek se nađe neka da zasija kad je važno. Večeras je to bio Kilijan Mbape.

Najbolji mladi fudbaler na svetu dva puta je pogodio mrežu Monpeljea, dva puta donosio prednost Svecima, da bi domaći preko svojih najboljih igrača Gaetana Laborda i Andija Delora uspevali da se vrate u igru.

Maurisija Poketina sada još jedna pobeda deli od drugog trofeja u karijeri. Prvi je osvojio u januaru trijumfom u Superkupu Francuske protiv Olimpika iz Marselja. Međutim jasno je svima da će to biti slaba uteha posle eliminacije iz Lige šampiona i vrlo verovatno izgubljene krune u Ligi 1.

Sve penale pogledajte OVDE.

FRANCUSKA, KUP - POLUFINALE

Sreda

Monpelje - Pari Sen Žermen 5:6 penalima (2:2, 1:1)

/Labord 45, Delor 82 - Mbape 10, 50/

Četvrtak

21.15: (14,0) Rumiji Valje (6,75) Monako (1,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara