(©Reuters)
(©Reuters)

Odbrana Palestine nije izdržala, Katar igrao koliko mu treba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 19:22

Domaćini i branioci trofeja Azijskog kupa nisu dozvolili senzaciju

U trećem (uzastopnom) nastupu an Azijskom kupu reprezentacija Palestine prvi put je uspela da prođe grupnu fazu. Dalje je otišla kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, pošto se našla iza Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ispred Hong Konga. Prva njihova pobeda ikada na turniru, upravo protiv Hong Konga sa 3:0, kao i iznenađujući remi sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (1:1) doneli su Palestincima put u osminu finala i duel sa Katarom. Dalje, ipak, nisu moglu. Domaćin ovogodišnjeg Azijskog kupa i branilac trofeja pobedio je sa 2:1, ali se fudbaleri Palestine uzdignutog čela vraćaju kući. U, nažalost, ratno područje.

Iako ne znaju hoće li ih po povratku u domovinu živi sačekati njihovi najbliži - napadač Mahmud Vadi je tokom boravka u Kataru dobio vest o smrti brata od strica, a još dvojica igrača ostali su bez po jednog člana porodice uoči turnira - Palestinci su se trudili da što duže ostanu u Kataru i bar na kratko skrenu misli svog naroda sa tragičnih događaja. Motivisani su ušli u duel sa favorizovanim i daleko kvalitetnijim rivalom. Iako je Katar dominirao, Palestina je uspela da povede.

Izabrane vesti

Na opšte iznenađenje, u 37. minutu Odaj Dabag je kaznio nonšalantnost Basama Al Ravija i uz pomoć upornog Zeida Kunbara doneo vođstvo gostima. Ono, ipak, nije dugo potrajalo. U poslednjem od šest minuta nadoknade prvog poluvremena Katar je izjednačio preko Hasama al Hajdosa. Precizan je bio nakon uigrane akcije iz kornera koja bi, istini za volju, verovatno protiv bilo koje iole kvalitetnije ekipe od Palestine teško uspela da prođe.

Novo razočaranje za goste stiglo je ubrzo po povratku sa odmora. Iz penala u 49. minutu 2:1, ispostaviće se konačnih, doneo je Akram Afif. Bio je taj drugi gol dovoljan domaćinima da uspore ritam i sačuvaju energiju za naredni izazov. A to će biti - Uzbekistan ili Tajland, po pretpostavkama još jedna ne previše teška prepreka za domaćine na putu ka odbrani trofeja Azijskog kupa.

Još jedan četvrtfinalni par je poznat, a to će biti duel Tadžikistana i Jordana, koji je posle velike drame savladao Irak sa 3:2.

Poveo je Jordan u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Tadžikistan uspeo da preokrene pogocima u 68. i 76. minutu. Bizarna proslava gola Ajmena Huseina, međutim, skupo je koštala i njega i njegovu reprezentaciju. Naime, napadač Iraka gol za 2:1 proslavio je imitirajući protivničke igrače, koji su svoj pogodak za 1:0 slavili posedavši na zemlju i grickajući travu. Zbog neumesne imitacije Husein je dobio drugi žuti karton i morao van igre, a brojčanu prednost Jordan je iskoristio da golovima u petom i sedmom minutu nadoknade ponovo dođe do vođstva. I pobede vredne plasmana u četvrtfinale.

Huseinu za nauk da nije lepo rugati se drugome.

AZIJSKI KUP - OSMINA FINALA

Nedelja

Australija - Indonezija 4:0

/Bagot 12 ag, Bojl 45, Gudvin 89, Soutar 90+1

Tadžikistan - UAE 1:1 pen: 5:3

/Hanonov 30 - Al Hamadi 90+5/

Ponedeljak

Irak - Jordan 2:3 (0:1)

/Natiku 68, Husein 76 - Al Naimat 45+1, Al Arab 90+5, Al Rašdan 90+7/

Katar - Palestina 1:2 (1:1)

/Al Hajdos 45+6, Afif 49 - Dabag 37/

Utorak

12.30 (1,62) Uzbekistan (3,70) Tajland (6.00)

17.00 (4,90) Saudijska Arabija (3,60) Južna Koreja (1,75)

Sreda

12.30 Bahrein - Japan

17.00 (1,33) Iran (4,60) Sirija (9,00)


tagovi

Azijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara