Foto: J. Grlić
Foto: J. Grlić

Odbrana poklanjala šakom i kapom, Voša bez reprezentativaca nije isti tim

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.01.21. | 17:19

Novosadski klub u trećoj kontrolnoj utakmici protiv Mure doživeo težak poraz – 1:5 (1:2)

(od specijalnog izveštača iz Antalije)

Ni tri puna dana nisu prošla otkako su Nemanja Čović, Aranđel Stojković i Miljan Vukadinović napustili pripreme u Turskoj, a već u igri Vojvodine ništa nije isto. Kao da je utakmica protiv Zorje, koju su Lale dobrih 80 minuta držale pod ključem, odigrana pre dve nedelje. A protekla su nepuna 72 sata... Umesto da po ulasku u drugu nedelju boravka u Beleku izgleda sve bolje, novosadskia ekipa je bez novopečenih reprezentativaca u trećoj pripremnoj utakmici protiv Mure prikazala daleko najslabiju partiju, pokvarivši sve što je pokazala u prethodnih sedam dana – 1:5 (1:2).

Izabrane vesti

Ima i do toga što Lalatović svoje izabranike ne štedi na treniznima, jer mu rezultat nije u prvom planu, te da je neiskusna sudijska trojka, a posebno mlada pomoćnica Ozlem Balkič, na koju se strateg Lala posebno žalio, donosila sumnjive odluke u korist slovenačkog tima, ali mnogo više od brojki na semaforu zabrinjava pristup fudbalera Vojvodine na ovom meču i kakav će uticaj “petarda“ Mure imati na psihu Novosađana. Odbrana nesigurna, vezni red malokrvan, napad bezopasan - a na drugoj strani tim koji je današnji meč shvatio kao meč slovenačkog prvenstva.

Foto: J. GrlićFoto: J. Grlić

Pride je pored Čovića, Stojkovića i Vukadinovića, zbog potencijalnog transfera, koji je sve bliži, na klupi ostao i bosanskohercegovački reprezentativac Siniša Saničanin, i tim bez četvorice standardnih prvotimaca ni na trenutak nije zaličio na sebe. Pomenuti izostanci rezultirali su brojnim rokadama u timu. Umesto Saničanina je zaigrao Mladen Devetak, Dejan Zukić je bio primoran da odigra nešto povučenije, prvi start u novom klubu upisao je Veljko Simić, a priliku da se nametnu pred nastavak sezone dobili su i Nikola Andrić i Bogdan Mladenović. Nijedan je nije iskoristio. Zapravo bi prelaznu ocenu, zbog toga što je neprestano kidisao na zadnju liniju Mure i u nekoliko navrata otvorio kontru svom timu, od pomenutih mogao da dobije jedino Simić.

Svi ostali debelo su podbacili. Konkretno Devetak kumovao je kod prvog primljenog gola, dodavši loptu u noge rivalu, da bi u nastavku akcije grešku produbio Nikola Simić, prilikom traljavog i ne preterano slabog šuta reagovao je prilično nesigurno i dodatno sebi degradirao status potencijalnog startera na startu prolećnog dela sezone. Andrić se prvenstveno mučio sa prijemom, na šta mu je i Lalatović posebno skrenuo pažnju, dok je Mladenović u prvom delu izgubio preveliki broj lopti na sredini terena, a utisak je dodatno pokvario konstantnim kašnjenjem prilikom uobičajenog presinka koji se danas izgubio, demonstriravši nedostatak samopouzdanja i minuta u prvenstvu, te je već na poluvremenu napustio igru.

Tada je Mura imala gol prednosti, ali treba napomenuti da se neposredno pred odlazak na odmor dogodila sporna situacija, kojom je Lalatović posebno bio nezadovoljan, kada je kod Zukićevog izjednačujućeg gola sviran nepostojeći ofsajd mladog veziste. Da je pomoćni sudija tada doneo ispravnu odluku, pitanje je kako bi izgledao dalji tok meča.

Ovako, u prvom napadu drugog poluvremena još jedna slaba reakcija Simića, protivnički fudbaler se posle odbitka našao sam pred golom, kola su krenula nizbrdo i više nikoga nije bilo da ih zaustavi. Slaba reakcija rezerviste Đorđa Đurića kod četvrtog gola, uspavanost živog zida kod još jednog slobodnog udarca – baš kao protiv Zorje - i na kraju, kao šlag na tortu promašen penal Petra Bojića u finišu meča, kao najbolji primer da Voši danas baš ništa nije polazilo za nogom.

Vojvodina - Mura 1:5 (1:2)

/Bralić 30 - Bobičanec 10, Maruško 33, Klepača 46, Đurak 67, Maroša 89/

Belek

Stadion hotela Susesi

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić (Toroman) – Andrić (Bjeković), Bralić (Đurić) , Devetak , Đorđević (Kovačević) – Drinčić (K), Zukić (Miletić) – Mladenović (Novevski), V. Simić (Bojić), Gemović (Kabić) – Mrkaić

MURA (4-4-2): Zalokar – Kous, Maruško,Gorenc, Kosi – Štrakl, Ouro, Horvat, Klepač - Bobičanec, Cipot


tagovi

FK VojvodinaMura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara