Ode Bajern u paramparčad! Ne zna se ko je veći nesrećnik, Tuhel ili Upamekano (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 19:48

Bohum slavio sa 3:2, Bajer Leverkuzen ima autoput do prve titule u istoriji kluba

Ćabi Alonso i Bajer Leverkuzen imaju otvoren put ka tituli! Ili bolje reći, pred Verkselfom je autoput za istoriju! U godini kada treba da prolavi 120. rođendan, simpatični klub iz Severne Rajne-Vestfalenije mogao bi da da dođe do prve titule šampiona Nemačke. Bajer igra sjajno, Bajer melje sve pred sobom, ali i Bajern mu svesrdno pomaže. Tako je posrnuli gigant večeras doživeo i četvrti ligaški poraz poraz u sezoni, a treći u samo osam dana. Bohum, koji je u potonjih pet mečeva primio 28 golova od Bajerna, tukao ga je sa 3:2!

Ova tri boda vrlo verovatno znače da četa Tomasa Leča neće morati više da brine oko opstanka ove sezone, dok novi nsuspeh Bavaraca definitivno predstavlja možda i poslednju fazu raspada i atsmofere, tima i svlačionice u globalu pod Tomasom Tuhelom.

Izabrane vesti

Već danima unazad iz Zebener štrase šalju poruke kako će pokušati da zajedno sa iskusnim strategom promađu put uzlaska iz krize, te kako ne razmišljaju o promeni šefa struke, međutim posle ovoga...

Najblaže rečeno, bilo bi ozbiljno iznenađenje da Tuhel dočeka revanš protiv Lacija kao trener Bajerna. Posebno što ga u narednoj rundi - ako preživi noć i prve dane iduće nedelje - idućeg vikenda očekuje duel sa RB Lajpcigom i Markom Rozeom. A dobro je poznato kako je nekadašnji trener Čelsija i Pari Sen Žermena prolazi kad se nameri na Rozea.

Bajern danas u Bohumu ništa nije razlikovalo od Verdera, Hofenhajma ili, recimo, Volfzburga, prosečnih nemačkih ekipa koje ne prolaze baš dobro kada dođu na noge jednom od najboljih domaćina Bundeslige. Hrabro je domaćin počeo, primio gol, nije se pokolebao, i na kraju je nagrađen za veoma dobru partiju, taktički zrelu, jednu od najboljih protiv velikog rivala u ovom veku.

Bavarci su ličili na šampionski sastav samo u tih uvodnih petnaestak minuta. Preko Džamala Musijale su poveli, a onda se pretvorili u suvi prosek. Kao da su svi problemi u svlačionici - koji uzgred budi rečeno više i nisu tajna - najednom počeli da utiču na svakog pojedinca i da malo po malo vezuju noge gostima.

Takuma Asano, nekladašnji napadač Partizana, poravnao je na 1:1 u 38. minutu, da bi trenutke potpune konfuzije u redovim gostiju iz Minhena iskoristio Kevin Šloterberbek minut pre odlaska na pauzu, kada je najviše skočio posle dobrog ubacivanja Kevina Štegera iz kornera.

Tuhel ništa nije promenio na poluvremenu - pre pauze, doduše, morao je da ubaci Dajoa Upamekana na desnog beka umesto povređenog Mazrauija, što će se ispostaviti kao jedan od ključnih detalja za sam finiš - njegovi momci nisu izgledali ništa bolje nakon njegovih uputstava, čak se može konstatovati da su bili još smušeniji?!

Izvođenje Jozue Kimiha u 70. minutu i uvođenje Liroja Sanea i Brajana Saragose možda jeste donekle ubrzalo Bajern, ali u onakvom 'duševnom stanju' preostalih na terenu, ova dvojica ništa značajno nisu mogla da promene.

Vrhunac mučenja i svega što je moglo da pođe po zlu za šampiona, zbilo se pet minuta pre kraja. Ponovo je negativni glavni akter, kao i u Rimu, bio Upamekano. Lakat u glavu rivala u skoku i - penal za Bohum (VIDEO). Uz novi crveni karton za francuskog štopera i logičnu dilemu: ko je veći nesrećnik - Tuhel ili Upa?

Šteger takav poklon nije odbio - 3:1.

Do kraja utakmice Bajern je uspeo preko Harija Kejna da smanji na 2:3, ali to je u celoj prili najmanje bitno.

Ono glavno tek očekujemo. Biće burna noć u Minhenu. Možda krene već u svlačionici, jer prema izveštajima nemačkih kolega Jozua Kimih se još na terenu žestoko sukobio sa pomoćnim trenerom Žoltom Levom.

BUNDESLIGA – 22. KOLO

Petak

Keln - Verder 0:1 (0:0)

/Endžinma 71/

Subota

Darmštat - Štutgart 1:2 (0:1)

/Sejdel 90+5 - Girasi 14, Daud 90+2/

Hajdenhajm - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)

/Klajndejst 87 - Frimpong 45+2, Adli 81/

Hofenhajm - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Aronson 84/

Majnc - Augzburg 1:0 (1:0)

/Van den Berg 44/

Volfzburg - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/Gerhart 64 - Filkrug 8/

RB Lajpcig - Menhengladbah 2:0 (1:0)

/Simons 14, Openda 57/

Nedelja

Frajburg - Ajntraht Frankfurt 3:3 (2:2)

/Doan 30, Grifo 45+5pen, Gregorič 89 - Marmuš 27, Knauf 35, 72/

Bohum - Bajern Minhen 3:2 (2:1)

/Asano 38, Šloterbek 44, Šteger 77pen - Musijala 14, Kejn 87/



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara