Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ode i Specija u ruke stranaca, cena 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.02.21. | 13:09

Amerikanci sada drže čak pet klubova u Seriji A

Speciji, debitantu u Seriji A ne ide toliko loše u pokušajima da očuva stautus u elitinoj italijanskoj diviziji u kojoj je trenutno tri boda iznad crvene linije. Uskoro bi moglo da joj krene još bolje i na finansijskom polju. Prema pisanju Gazeto delo sporta, Gabrijele Volpi, predsednik kluba iz istomene pomorske luke u Tirenskom moru, u regionu poznatiji kao gazda vaterpolo giganta Pro Reka i nekadašnji vlasnik NK Rijeka, ugovorio je prodaju fudbalskog kolektiva američkom investicionom fondu na čijem čelu su Majl Del i Robert Platek.

Pomenuti dvojac je donedavno razmatrao opciju kupovine Udinezea, ali je na kraju odlučio da se upusti u pazarenje Specije koje će fond koštati 22.000.000 evra. Kada advokati završe posao oko promene vkasništva Specija koja je prošlu godinu završila sa dobiti od 3.150.000 evra, i zvanično će postati peti klub Serije A u rukama američkog kapitala, posle Milana, Fjorentine, Rome i Parme, odnosno sedmi u rukama stranaca jer je vlasnik Bolonje Kanađanin Džoj Saputo, a Intera Kinez Đang Đindong.

Izabrane vesti

Platek i društvo nisu raspoloženi da stanu sa kupovinom u fudbalu, već planiraju da preuzmi u neki od klubova u Belgiji.

Navijači Specije se nadaju da će ova transakcija biti od koristi ne samo za starog i nove gazde kluba, već i za grad, odnosno da će se proširenje i obnova stadiona "Alberto Piko" pomeriti sa mrtve tačke na kojoj stoji izvesno vreme.


tagovi

SpecijaSerija AGabrijele Volpi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara