Alireza Jahanbakš (© Reuters)
Alireza Jahanbakš (© Reuters)

Odgovor Fajenorda na Ajaksovu kupovinu kapitena: Alireza menja Berhujsa za 4.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 14:22

Klub iz Roterdama na pragu najvećeg pojačanja ovog leta

Stiven Berghujs odlazi u Ajaks, Fajenord odgovara: Alireza Janahbakš je naš. Nije zvanično, ali je izvesno da će klub iz Roterdama snažno odgovoriti na prelazak kapitena u Amsterdam tako što će iz Premijer lige dovesti reprezentativca Irana.

Jahanbakš je u petak doputovao u Roterdam na lekarske preglede i pod uslovom da sve bude u redu potpisaće za klub sa De Kajpa kako bi popunio rupu nastalu senzacionalnim odlaskom Berhujsa u tabor aktulenog prvaka. Taj posao nije kompletiran, mada je dogovoreno da Kopljanici plate otkupnu klauzulu u vrednosti od 4.000.000 evra i velikom rivalu proslede dodatni 1.500.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Fajenord se nije nije pitao, ali je morao da reguje na tržištu. Izabrao je Jahanbakša kome nije išlo u Brajtonu, gde je proveo poslednje tri sezone. Svega četiri gola i dve asistencije u dresu engleskog kluba predstavljaju skroman učinak za fudbalera plaćenog 19.000.000 od koga se daleko više očekivalo, imajući u vidu da je privukao pažnju na Mundijalu u Rusiji 2018, prethodno u Erediviziji upisao 21 gol i 12 asistencija u dresu AZ Alkmara u sezoni 2017/18. Tad je sarađivao za Arneom Slotom, u to doba pomoćnim trenerom AZ-a, od ovog leta zvanično na klupi Fajenora. Upravo je 42-godišnji strateg inicirao povratak Jahanbakša, uveren da u holandskoj luci može da blista kao što je radio dok je bio član NEC-a iz Najmegena i AZ Alkmara. Ukupno 175 utakmica u holandskom fudbalu, 56 datih i 53 nameštena gola.

Zna. I u zrelom je fudbalskom dobu. U avgustu će proslaviti tek 28. rođendan. Ima vremena za još jedan uzlet. Fajenord će Brajtonu na ime obeštećenja za Alirezu Jahanbakša platiti 4.500.000 evra u dve jednake rate.


tagovi

Alireza JahanbašFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara