Saša Tomanović
Saša Tomanović

Odlazak kapitena: Tomanović posle šest godina napustio TSC i otišao u Pančevo

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 18:35

Defanzivni vezista i klub iz Bačke Topole sporazumno raskinuli ugovor, posle čega je promovisan u Železničaru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Potpuno neočekivano u poslednje sate prelaznog roka stiže vest iz Bačke Topole. Kapiten ekipe, Saša Tomanović, sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom, posle čega je potpisao za Železničar iz Pančeva. Igrač sredine terena koji je bio deo istorije kluba i sa ekipom obezbedio ulazak u Mozzart Bet Superligu i igrao Evropu nije više deo tima koji se i ove sezone bori za isti cilj. Posle nepunih šest godina došlo je vreme za rastanak. U klubu navode da je Tomanović želeo da promeni sredinu radi veće minutaže koju će izvesno dobiti u Pančevu.

Izabrane vesti

Iskusni vezista ima iza sebe 183 utakmice u plavom dresu, a ubrzo po dolasku u klub poneo je i kapitensku traku. On je još 2017. postao član ekipe iz Bačke Topole sa kojom se dve sezone takmičio u drugom rangu srpskog fudbala pre nego što je klub osvojio titulu 2019. godine. Rođeni Somborac je pre TSC-a igrao za Mladost Apatin, Radnički Sombor, Inđiju (sa kojom se takođe takmičio u Mozzart Bet Superligi), crnogorsku Mladost iz Podgorice i Javor. Takođe je nosio i dres niželigaša FK Feniks.

Ove sezone sada već bišvi kapiten tima je nastupio na 15 utakmica u prvenstvu, uglavnom ulazeći sa klupe. Nije bilo naznake da će doći do rastanka jer je Tomanović bio vezan ugovorom za klub do kraja juna. Klub se na emotivan način oprostio od svog kapitena

"Vrata našeg kluba će uvek ostati otvorena za njega! Kapitenu, uvek ćeš ostati deo TSC porodice! Tomane, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere i u privatnom životu", navode u zvaničnom saopštenju kluba.

Tomanović je bio strelac prvog pogotka za TSC u Mozzart Bet Superligi, a takođe je postigao i prvi pogodak na evropskim mečevima kluba iz Bačke Topole. Ostaće upamćena njegova partija u duelu sa rumunskim FCSB, kada je u remiju dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu Evrope postigao dva pogotka. Nosilac je i rekorda kao igrač sa najviše nastupa za TSC u elitnom rangu srpskog fudbala, a sa tri gola je i najbolji strelac u evropskim takmičenjima.


tagovi

Saša TomanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara