Dejana Stefanović postiže gol (©MN Press)
Dejana Stefanović postiže gol (©MN Press)

Odlična Srbija i dalje u igri za Mundijal: Dejana i Nevena potpisale prvu pobedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 19:58

Turska savladana u Gornjem Milanovcu 2:0

Porazi u prva dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, od favorizovanih rivala Nemačke (1:5) i Portugalije (1:2), doveli su žensku fudbalsku reprezentaciju Srbije u situaciju da je pobeda nad Turskom imperativ kako bi ostale u trci za makar drugom pozicijom, koja vodi u baraž.

Bez obzira na pritisak, izabranice Predraga Grozdanovića sjajno su odradile posao u Gornjem Milanovcu. Gošće iz Turske savladane su 2:0, golovima u oba poluvremena.

Izabrane vesti

Prednost našim fudbalerkama donela je Dejana Stefanović u 26. minutu, kada se poput iskusnog centarfora izvila i, na centaršut Anđele Frajtorivić iz prekida, udarcem glavom poslala loptu u mrežu. Razlika je duplirana u 53. pogotkom Nevene Damjanović iz penala. Nije to bio najbolji šut, imala je Gamze Jaman loptu na ruci, ali nije uspela da je skrene u korner.

Upravo je golmanka Turske krivac za jedanaesterac, pošto je posle dugačkog ispucavanja koleginice po poziciji, Sare Cetinje oborila Jovanu Damjanović koja je u situaciji jedan na jedan pokušala da je obiđe. Dobila je Jaman žuti karton zbog tog prekršaja, a samo četiri minuta kasnije još jedan zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

Ostanak s igračicom manje bio je i jasan znak za Turkinje da ih čeka prvi poraz.

Naše fudbalerke uspešno su kontrolisale dešavanja na terenu, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Dejana Stefanović bolje reagovala u 78. minutu, kada je iz prve pokušala da spusti loptu u mrežu posle centaršuta s leve strane.

Ova pobeda sigurno će biti od velikog značaja srpskom timu uoči novembarskog dvomeča sa Bugarskom koja, poput Izraela, ima tri poraza iz isto toliko mečeva.

Ranije danas Nemice su bile silovite u duelu sa Izraelkama - 7:0, a Portugalke protiv Bugarki - 5:0. Srbija je na četvrtom mestu sa velikih devet bodova manje od Nemačke, a šest od Portugalije, ali uz utakmicu manje od oba rivala.

S dve pobede protiv Bugarske situacija bi izgledala mnogo povoljnije...

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – ŽENE

Grupa 8

Utorak

Nemačka - Izrael 7:0 (4:0)

Bugarska - Portugalija 0:5 (0:2)

Srbija - Turska 2:0 (1:0)

/Stefanović 26, Damjanović 53 pen/



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara