Fudbaleri OFK Vršca (©Starsport)
Fudbaleri OFK Vršca (©Starsport)

OFK Vršac u Lazarevcu pravi krupan korak ka plasmanu u Mozzart Bet Superligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 10:17

Kolubara meč 15. kola Mozzart Bet Prve lige (nedelja, 17) dočekuje u seriji od četiri vezane utakmice bez pobede

OFK Vršac je jedan od boljih timova ove sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, što je pre desetak dana pokazao i u nacionalnom kupu, kada se preko superligaša Mladosti iz Lučana plasirao u osminu finala. Sa dobrim rezultatima crveno-beli će probati da nastave i ove nedelje, kada će u jednom od derbija 15. kola Prve lige da gostuju Kolubari u Lazarevcu.

Oba tima spadaju među favorite za plasman u plej-of. Trenutno se nalaze iznad crte, na deobi sedme i osme pozicije sa po 20 bodova.

Izabrane vesti

Od Lazarevčana se zapravo očekuje i više, povratak u Mozzart Bet Superligu, mada rezultati u poslednjih nekoliko nedelja ne idu baš tome u prilog. U poslednja tri kola Kolubara nema nijednu pobedu, izgubila je kod kuće od Radničkog iz Sremske Mitrovice (1:2) i Mladosti GAT (0:2), dok je kao gost remizirala sa Smederevom (0:0). Na sve to se nadovezao i debakl u kupu, poraz u Inđiji sa 4:1.

S druge strane Vršac je u tom periodu pokazao veoma dobro. Savladao je Grafičar u Beogradu sa 2:1, odigrao 1:1 sa liderom OFK Beogradom, a zatim napravio najveći klupski uspeh pobedom protiv Mladosti sa 3:1. Utisak je međutim pokvario prošlog vikenda porazom od Tekstilca u Odžacima sa 1:0.

„U kratkom vremenu smo odigrali četiri izuzetno zahtevne utakmice. Odigrali smo dve odlične protiv Grafičara i OFK Beograda, pa istorijska pobeda protiv superligaša Mladosti u Kupu Srbije, a onda pad u Odžacima. Tamo smo pali na polju borbenosti i želje, to je odgovornost mene kao trenera. Očigledno nisam dovoljno motivisao ekipu, a to ne sme da nam se ponavlja u narednom periodu“, kazao je šef stručnog štaba OFK Vršca Zoran Kostić.


17.00: (1,90) Kolubara (3,25) OFK Vršac (4,00)


Vrščani su u prvom duelu sa Kolubarom, 5. avgusta, trijumfovali kod kuće sa 1:0. Tada je junak bio 19-godišnji vezista Vukašin Braunović, koji je u 62. minutu postigao jedini gol, iz jedanaesterca.

Svi se sećamo utakmice u prvom kolu, bila je odlična. Kolubara gaji superligaške ambicije, postojaće želja za revanšom. Pokazali smo da umemo da igramo takve mečeve, sa svakim možemo da se nosimo. Idemo u Lazarevac da se nadigravamo i vratimo sa povoljnim rezultatom. Uvek možemo više, bolje. Tako treba da prilazimo svakom narednom susretu“, dodao je Kostić.

Neće gosti biti kompletni u Lazarevcu, nedostajaće povređeni Uroš Kilibarda i Nikola Lainović. Zato, za razliku od prvog susreta sa Kolubarom, ovog puta će Kostić moći da računa na Matiju Greka. On je propustio početak sezone zbog ozbiljne povrede, zbog koje je morao na šestomesečno bolovanje.

OFK Vršac nikada nije stigao do osmine finala kupa. Mi smo bili motivisani da ispišemo istoriju kluba. Igrač mora svakoj utakmici da prilazi na taj način. Tako treba da postupamo i u ligi. U Odžacima smo nesrećno izgubili, autogolom. Bitno je da se atmosfera i hemija nije promenila posle toga. Već smo okrenuli novi list, cele nedelje se spremamo za utakmicu sa Kolubarom. Već smo je pobedili, ali znamo koliko je teško bilo to ostvariti. Čeka nas opet težak, takmičarski meč“, smatra Grek.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Subota

Inđija - Smederevo 1:2 (1:2)

/Radosavljević 6 - Petronijević 25, 30/

Radnički Sremska Mitrovica - Mladost GAT 0:0

Tekstilac - Mačva 1:0 (1:0)

/Zulfić 29/

Nedelja

13.00: (1,65) Grafičar (3,50) Metalac (5,30)

13.00: (1,28) OFK Beograd (4,90) Sloboda Užice (10,5)

13.00: (3,60) RFK Novi Sad (3,20) Jedinstvo Ub (2,05)

17.00: (1,90) Kolubara (3,25) OFK Vršac (4,00)

Odloženo

Dubočica – Radnički Novi Beograd

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeOFK VršacKolubara LazarevacZoran Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara