Sporni momenat (MN Press)
Sporni momenat (MN Press)

Oglasila se Evroliga: Sudije pogrešile u korist Partizana

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.12.21. | 11:34

Sporna je završnica meča sa Šlonskom

Partizan je u sedmom kolu Evrokupa tesno savladao poljski Šlonsk 75:73, a mnogo pažnje je privukla završnica meča sa nekim kontroverznim sudijskim odlukama. Tim povodom se oglasila i Evroliga pod čijim ingerencijama je Evrokup i priznala da je poljski tim oštećen u finišu utakmice kada pri vođstvu crno-belih 74:73 pet sekundi pre kraja nije dosuđen faul za gostujući tim.

Evroliga u zvaničnom saopštenju kaže:

Izabrane vesti

„S obzirom na spekulacije o situaciji na kraju meča Partizan – Šlonsk odigranog 15. decembra 2021. u sedmom kolu Evrokupa, zaključak Evrolige je:

U četvrtoj četvrtini na pet sekundi do kraja, loptu je u igru ubacio Ivan Ramljak iz Šlonska. Loptu je dodao do Lukaša Kolende koji je krenuo ka košu i došlo je do kontakta sa Zekom Ledejom posle kojeg je lopta izašla van terena. Sudije su procenile da je lopta izašla od igrača Šlonska i posed je dodeljen Partizanu. Do kontakta je došlo kada je Ledej bio u odbrambenom polukrugu, a Kolenda bio pri šutu u skoku. Zbog toga je Ledeju trebalo dosuditi faul u odbrani i dodeliti dva slobodna bacanja za Kolendu“.

Posle spornog momenta, gosti su napravili faul nad Aleksom Avramovićem sekund pre kraja. Partizanov bek je pogodio jedno slobodno bacanje i postavio konačan rezultat.


tagovi

Zek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara