Ivica Tončev
Ivica Tončev

Oglasio se i Tončev: Ko ne igra za reprezentaciju, radi protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.19. | 11:44

Prvi čovek Radničkog iz Niša podržava FSS i selektora Krstajića

Tema „reprezentativac protiv selektora“ je zanimljiva u svakoj zemlji, ali je nažalost u Srbiji najčešća.

Trenutno je aktuelan sukob Luke Milivojevića i Mladena Krstajića. Sve je manje-više poznato: traje od prošlog leta i Svetskog prvenstva u Rusiji, epilog priče je da Milivojevića nema u reprezentaciji. On tvrdi, dok je Krstajić selektor, direktor FSS Darko Kovačević uverava da je Luka završio s nacionalnim timom za sva vremena, baš kao i svaki igrač koji odbije poziv, obrazlažući to neslaganjem sa selektorom, a na taj spisak su se „upisali“ i Matija Nastasić i Ivan Obradović.

Izabrane vesti

Javnost je podeljena po ovom pitanju, a poslednji je svoje mišljenje na ovu temu izneo Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog iz Niša, kluba koji igra istorijsku sezonu i, gledajući bodovni saldo pred početak plej-ofa Superlige, jedini može da ugrozi Crvenu zvezdu na prvom mestu.

Elem, Tončev ističe da zdušno podržava selektora Krstajića i direktora Kovačevića u njihovim stavovima:
„Ne bih dozvolio da bilo koji fudbaler izjavi onako nešto (kao Luka Milivojević, Ivan Obradović, prim.aut.). To što su govorili nije protiv Saveza, Kokeze, Krstajića, nego protiv Srbije. A to niko ne sme da radi. Reprezentacija nije privatna, nego državna. Fudbalerima nije posao da daju izjave, nego da igraju. A selektor ima odgovornost za rezultate. Svoju funkciju stavlja na kocku pozivanjem ovih 18 igrača, a ne onih. Uvek će biti da je neko pozvan, a neko nije. Sad je u Srbiji praksa da ko nije pozvan, može da priča. E, ne može. Može da čeka i voli državu. Nijedan od njih nije počeo u engleskoj petoj ligi ili španskoj četvrtoj, pa napredovao, nego je igrao ovde, u Radničkom, Čukaričkom, Vojvodini... To je plaćala država Srbija“, objasnio je Ivica Tončev svoj stav u intervjuu za dnevni list Alo.

Najmerodavniji sudija i na ovu temu biće, kao i obično, rezultati.

Srbija, posle remija u Lisabonu s Portugalijom, kvalifikacije za EURO 2020 nastavlja u junu, i to gostovanjem Ukrajini (7. jun) i protiv Litvanije na Marakani (10. jun).

Foto: STAR SPORT


tagovi

Ivica TončevLuka MilivojevićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara