©Star Sport
©Star Sport

Ognjen Ajdar nezaustavljiv za Makedonce, Orlići krenuli ka Euru, ali brine pad u finišu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 13:55

Dva gola krilnog igrača BASK-a, na pozajmici iz Čukaričkog, u slavlju na startu kvalifikacija - 2:1

Nije bilo lako kao što su neki možda očekivali, ali su tri važna boda osvojena. Omladinska reprezentacija Srbije trijumfalno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj naredne godine, a najzaslužniji za to je bio nezaustavljivi Ognjen Ajdar - 2:1 (0:0).

Mladi krilni vezista beogradskog BASK-a, na pozajmici iz Čukaričkog, bio je strelaca oba pogodka Olića na utakmici. Preuzeo je odgovornost kod jedanaesterca za selekciju Dejana Brankovića u 56. minutu, a devet minuta kasnije se odlično snašao u kaznenom prostoru i pogodio mrežu Stefana Taseva.

Izabrane vesti

Ipak, finiš utakmice ozbiljno mora da zabrine selekora Brankovića, pošto su Makedonci uspeli da preuzmu incijativu, smanje rezultat nakon serije majstroskih poteza kapitena protivničke reprezentacije Behara Fete, ali i stvore nekoliko dobrih prilika pred golom Ognjena Lukića.

Orlići su dominirali od početka utakmice, ali su morali da ulože mnogo truda da bi konačno probili bedem ispred protivničkog gola, a sve to je očigledno uticalo na veliku potrošnju energije i pad u završnici meča.

To se konačno dogodilo u 55. minutu, kada je odlično centrirao Nemanja Krmanović sa leve strane, a Nikola MItuljikić udarcem glavom pogodio u ruku nesmotrenog Gregorija Dakova. U tim trenucima je bilo važno iskoristiti pozitivan psihološki momenat i doći do drugog gola, što su omladinci Srbije i uspeli. Ponovo je, baš kao i kod jedanaesterca, bio koncentrisan Ajdar, sačekao je pravi trenutak i ponovo poslao loptu u mrežu.

Branković je brojnim izmenama pokušao da održi svežinu u svoje redove, odmah posle drugog gola je na teren umesto Motike i Lazetića poslao Baždara i Hrstića, ali je primljeni gol sve poremetio. Orlići su naglo pali, a Makedonci dobili na samopuzdanju, što je vrlo lako moglo da rezultuje i izjednačenjem. U samoj završnici meča Srbija je malo uspela da prebaci težište na polovinu protivnika. Za to je bio najzaslužniji pokretljivi prvotimac Vojvodine Uroš Kabić, koji je u 88. minutu zamenio junaka Ajdara.

Srbija potpuno spokojna čeka meč sa domaćinom Albanijom u subotu (14.00), kada bi u slučaju pobede i definitivno obezbedila plasman u Elitnu rundu kvalifikacija.

MAKDEDONIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

/Feta 78 - Ajdar 56pen, 65/

Stadion: Elbasan Arena

Sudija: Dejvid Fuksman (Izrael)

MAKEDONIJA: Tasev - Jankulovski, Ramadani, Redžepi, Davkov - Jahiji (od 81. Šahini), Rakipi - Saitoski (od 46. Kudev, od 71. Talakov), Krstevski (od 61. Gudjufi), Feta - Elezi.

SRBIJA: Lukić - Despotovski (od 90+3. Đorđević), Petković, Subotić, Krasmanović - Motika (od 65. Baždar), Miletić, J. Mituljikić - N. Mituljikić (od 87. Gluščević), Lazetić (od 66. Hrstić), Ajdar (od 88. Kabić).

KVALIFIKACIJE ZA EP, GRUPA 7:

Sreda:

Makedonija - Srbija 1:2 (0:0)

/Feta 78 - Ajdar 56pen, 65/

14.00: (1,10) Francuska (8,50) Albanija (19,00)

Subota:

12.00: Francuska - Makedonija

14.00: Srbija - Albanija

Utorak16. novembar:

14.00: Srbija - Francuska

14.00: Albanija - Makedonija



tagovi

Ognjen AjdarDejan Branković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara