Ognjen Mudrinski (Star Sport)
Ognjen Mudrinski (Star Sport)

Ognjen Mudrinski ima 12. klub u karijeri

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 23:16

Srspki napadač došao iz Jagelonije na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa

Ognjen Mudrinski je u simraj prelaznog roka pronašao novi klub, 12. u profesionalnoj fudbalskoj karijeri. Srpski napadač se preselio u Maribor iz poljske Jagelonije, a reč je o jednogodišnjoj pozajmici sa pravom otkupa.

Odličan izbor nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije koji će se na Ljudskom vrtu nametnuti kao prva napadačka opcija. Prethodne sezone to je bio Jan Mlakar sa 14 pogodaka, ali je u međuvremenu napustio klub i pridružio se splitskom Hajduku. Mlakar je minulo prvenstvo okončao na deobi prvog mesta liste strelaca sa Nardinom Mulahusejnovićem, a od Mudrinskog se očekuje da se bori za sam vrh poretka najubojitijih golgetera.

Izabrane vesti

Prethodne dve sezone proveo je na pozajmici u Gorici i beležio je vrlo pristojne brojke u eltinom rangu hrvatskog fudbala. Sakupio je ukupno 39 nastupa u HNL-u i upisao 13 golova i četiri asistencije. Devet od pomenutih 13 golova postigao je prošle sezone za 1.166 minuta na terenu. Kada na to dodamo i dve asistencije možemo reći da je učestvovao u golovima svog tima u proseku na svakih 106 minuta.

"Mudrinski je napadač kojeg smo tražili duže vreme. Gde god da je igrao postizao je golove i vrlo je iskusan. Verujemo da će kvalitetom unaprediti ovaj mladi tim kojem nije neophodan samo igrački, već i karakterno, van terena", rekao je sportski direktor Maribora Mark Šuler.

Mudrinski je otkrio čiji saveti su bili presudni u odluci da potpiše za Maribor.

"Sve se odigralo veoma brzo, kontakt je uspostavljen dan ranije i danas je postignut dogovor. Sve se odigralo u 'pet do 12'. Moj bivši saigrač iz Jagelonije Nemanja Mitrović ispričao mi je mnogo lepih stvari o ovom klubu. Takođe sam mnogo toga čuo i od Gorana Šukala sa kojim sam nastuopao u Nemačkoj za Grojter Firt. Čuo sam samo reči hvale. Poznajem i trenera Simona Rožmana koji je vodio Rijeku kada sam igrao za Goricu. Poznajem njegove metode rada i način igre. Prihvatio sam ponudu sa velikim zadovoljstvom", zaključio je Mudrinski.


tagovi

Ognjen MudrinskiJagelonijaMariborLjudski vrt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara