Ohi Omoidžuanfo (©AFP)
Ohi Omoidžuanfo (©AFP)

Ohi i Brendbi imaju meč loptu za titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 12:39

Poslednje kolo u danskoj Superligi, ključna gol-razlika; Midtjiland se nada kiksu lidera kako bi potencijalno došao na tron

Drama u Danskoj dostiže vrhunac. Brendbi juri titulu prvaka i mogao bi da obezbedi trofej u nedelju ako pobedi Orhus na svom terenu u poslednjem kolu plej-ofa (17.00). Domaćini su na vrhu tabele zahvaljujući boljoj gol-razlici u odnosnu na drugoplasirani Midtjiland, dok su gosti peti i nemaju za šta da igraju.

Brendbi je u finalnu rundu ušao na vrhu Superlige, pošto je uzeo tri boda protiv Silkeborga u poslednjem meču, dok je Midtjiland izgubio bodove u remiju 3:3 sa Nordsjalendom.

Izabrane vesti

Tim Jespera Serensena je izjednačen po broju bodova sa Vukovima iz Jitlanda, ali ima šest golova prednosti u gol-razlici, što znači da bi Midtjiland odneo titulu Momcima iz Vestegnena ukoliko bi eventualno veoma ubedljivo porazio Silkeborg.

17.00: (1,40) Brendbi (4,70) Orhus (8,00)

Na sreću po Brendbi, on igra kod kuće u poslednjem kolu, a tamo je izgubio samo jednom u poslednjih 11 ligaških utakmica. Tim u kojem je jedan od najboljih strelaca sa 10 pogodaka Ohi Omoidžuanfo, nekadašnji napadač Crvene zvezde, nije izgubio od Orhusa na svom terenu ni u jednom takmičarskom sukobu od poraza od 3:0 u avgustu 2019. godine, a poslednji neuspeh u ovom takmičenju od njega je bio u decembru 2020.

Orhus takođe ulazi u ovu utakmicu u izuzetno lošoj formi, sa sedam poraza u 10 poslednjih mečeva, iako je prekinuo niz od šest vezanih neuspeha pobedom od 3:2 nad Kopenhagenom u prethodnom kolu, kada je raspršio Lavovima snove o tituli. Beli ne mogu da završe nigde osim na petom mestu zbog tog niza poraza, jer zaostaju za četvrtoplasiranim Nordsjalendom 16 bodova, a imaju šest poena više od Silkeborga.

17.00: (1,37) Midtjiland (5,10) Silkeborg (7,75)

S druge strane, pošto se borba za titulu u Superligi prolongirala do poslednjeg kola, Midtjiland će u nedelju želeti da povrati prvo mesto kada dočeka Silkeborg. Domaći su zaostali iza Brendbija u trci za pehar prvaka posle nerešenog rezultata sa Nordsjalendom u poslednjem kolu, ali zaostaju za liderima usled slabije gol-razlike, a njegovi gosti ne mogu da poboljšaju trenutnu poziciju.

Midtjiland ulazi u finalni meč sa ciljem da uzme četvrtu krunu u svojoj istoriji, a ligaški deo sezone je završio na prvom mestu sa 48 bodova iz 22 utakmice. Ipak, ekipa Tomasa Tomasberga je uspela da se povrati posle silnih kikseva u doigravanju i čak da preuzme čelo tabele posle tri uzastopne pobede početkom maja. Ipak, remi od pre šest dana sa Nordsjelandom može da se ispostavi kao ključni kiks.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

DANSKA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

17.00: (1,40) Brendbi (4,70) Orhus (8,00)

17.00: (1,85) Kopenhagen (3,80) Nordsjeland (4,00)

17.00: (1,37) Midtjiland (5,10) Silkeborg (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1BrondbiMidtjilandOhi Omoidžuanfo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara