Ohi Omoidžuanfo (©Starsport)
Ohi Omoidžuanfo (©Starsport)

Ohi može da odahne, Katai i Ivanić dodatno popravili statistiku: Zvezda lako sa Nišlijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 18:55

Pitanje pobednika rešeno za manje od pola sata

Manje od pola sata duela sa Nišlijama trebalo je fudbalerima Crvene zvezde da se vrate na prvo mesto superligaške tabele.

Brzinski su crveno-beli poveli protiv Radničkog, pogotkom Aleksandra Kataija iz penala, a preko Mirka Ivanića tri minuta kasnije i Ohija u 22. obezbedili pobedu kojom su ponovo na dva boda ispred Partizana. Na kraju - 4:1, uz još jedan pogodak Ohija, ali i Stefana Mitrovića u mreži Milana Borjana za prvi gol Nišlija na stadionu Rajko Mitić posle pet godina.

Izabrane vesti

Partizan je sat vremena pre meča u Ljutice Bogdana savladao Vojvodinu 2:1, ali nije to stvorilo pritisak izabranicima Dejana Stankovića. Iako se posle prethodna dva meča ove sezone sa Radničkim na Marakani (1:0 u prvenstvu, 0:0 pa pobeda penalima u kupu) nije mogao naslutiti da će biti tako lako, domaćini su rutinski rešili duel sa rivalom koji se bori za četvrtu poziciju i evropsku vizu.

Probali su gosti da igraju otvoreno, ali nije im to uspelo. Očito su u Crvenoj zvezdi dobro analizirali pomenute dve utakmice sa Nišlijama na svom stadionu, pa su posle 5:1 na Čairu upisali još jednu ubedljivu pobedu. Ukupno 13. prvenstvenu u 2022. iz 14 mečeva (uz remi bez golova sa Partizanom). Na putu ka petoj uzastopnoj titulu Stankovićevom timu stoje još gostovanje u Kruševcu i okršaj sa Voždovcem kod kuće, ali prvo sledi polufinale Kupa Srbije u sredu protiv Novog Pazara na Marakani (18.30).

Pritom, Radnički je bio bez nekoliko standardnih prvotimaca koji nisu mogli da nastupe zbog žutih kartona.

U centru pažnje današnje utakmice bio je Zvezdin napadač Ohi Omoidžuanfo. Uspeo je Norvežanin da s dva gola prekine golgeterski post koji je trajao sedam mečeva, a pre toga i iznudio penal. Tačnije, naivan je bio defanzivac Radničkog Nikola Stanković koji je vukao Ohija za dres iako se napadač crveno-belih nalazio leđima okrenut golu.

Precizan sa bele tačke bio je Aleksandar Katai za svoj 23 gol u Superligi ove sezone, ukupno 30. Samo tri minuta kasnije lični golgeterski učinak dodatno je popravio Mirko Ivanić, koji takođe igra svoju najefikasniju sezonu u karijeri. Bio je to njegov 16. pogodak u prvenstvu, ukupno 21. Postigao je efektnim volejom na Dujmovićevu odbranu Kataijevog šuta.

Na red je zatim došao i Ohi. U prošlom kolu, protiv Vojvodine u Novom Sadu, golgeterski post prekinuo je Milan Pavkov, a danas je to učinio Norvežanin, koji je u startnoj postavi odmenio upravo Pavkova, suspendovanog zbog žutih kartona. Godinu dana je kao na traci Ohi rešetao protivničke golmane u dresu norveškog Moldea, čime se i visoko pozicionirao u trci za Zlatnu loptu Evrope (trenutno je četvrti). Efikasan je bio i po dolasku u Beograd, pogodio na debiju protiv Čukaričkog, dao gol i u večitom derbiju sa Partizanom, ali je prethodnih mesec i po dana upao u mini-krizu. Deluje da je ona, ipak, iza njega...

Golom u prvom poluvremenu Norvežanin je ispunio obećanje trenera Dejana Stankovića uoči utakmice da će upravo on biti strelac, a ubrzo pošto je Mitorvić kaznio nešto opušteniju igru crveno-belih u drugom delu meča, vratio je svom timu tri gola prednosti. Bilo je to u 56. minutu.

Uz pogodak Stefana Mitrovića, iz kontre na asistenciju Lazara Jovanovića, Radnički je još par puta zapretio u drugom poluvremenu, pogodio i prečku, ali u poslednjih pola sata nije bilo promene rezultata. Za Zvezdu su u drugom poluvremenu šansu dobili Stanić, Krstičić, Falko, Motika i Pičini, međutim, njihovi ulasci nisu uneli živost u igru ekipe, kao što je možda Stanković očekivao.

**********

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 4:1 (3:0)

/Katai 10 pen, Ivanić 13, Ohi 22, 56 - Mitrović 53/

Beograd

Stadion Rajko Mitić

Sudija: Milan Stefanović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić (68. Pičini), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo (46. Krstičić), Kanga - Ben (68. Motika), Katai (58. Falko), Ivanić (46. Stanić)- Ohi.

RADČNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Dujmović - Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković (46. Jovičić) - Ćirković, Bjeličić - Mesarović, Tomić (46. Mićibući), Štulić - Mitrović.

**********

SUPERLIGA - 5. KOLO

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)

/Mirčevski 58, Banjac 59/

Subota

Partizan - Vojvodina 2:1 (2:0)

/Terzić 4, Rikardo 41 - Nešković 90+3/

Crvena zvezda - Radnički Niš 4:1 (3:0)

/Katai 10 pen, Ivanić 13, Ohi 22, 56 - Mitrović 53/

Ponedeljak

17.30: Čukarički - Voždovac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ohi OmoidžuanfoFK Crvena zvezdaRadnički NišAleksandar KataiMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara