Ohi (©Starsport)
Ohi (©Starsport)

Ohi posle prvenca u derbiju: Ne smemo da se zadovoljimo i zaustavimo, moramo da budemo šampioni

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 17:38

"Došao sam iz male lige, navikao sam da igram pred 4.000 ljudi, ali igrati juče pred onolikim brojem navijača je bilo zaista neverovatno", kaže norveški napadač

Oživela je Crvena zvezda prvenstvenu trku pobedom u 166. večitom derbiju, ponovo je sve otvoreno. Odbranila je Crvena zvezda domaći teren, nije primila gol ni u trećem uzastopnom prvenstvenom večitom derbiju i zakuvala je situaciju u Superligi.

Može Zvezda i do prvog mesta na kraju osnovnog dela šampionata, što bi dovelo večiti derbi u plej-ofu na stadion “Rajko Mitić”, a prvi poraz Partizana u Superligi ove sezone skrojili su Ohi Omoijuanfo i Aleksandar Katai. Pogađali su Zvezdini ofanzivci u prvom poluvremenu. Iskoristili su propuste Partizanove odbrane, pa se Aleksandar Stanojević ni u petom okršaju sa Dejanom Stankovićem nije radovao.

Izabrane vesti

Prvenac na debiju u Crvenoj zvezdi, a zatim i prvenac u prvom večitom derbiju – bolji početak Ohi na stadionu “Rajko Mitić” nije mogao da poželi.

“Imao sam želju da postignem gol i doprinesem ekipi. Najbolja stvar je što smo svi uložili napor, igrali smo zaista dobro kao tim, i kao što sam već rekao tri boda su nam bila izuzetno važna. Pre derbija smo zaostajali pet bodova za večitim rivalom, sada smo na dva boda razlike, moramo da nastavimo ovako, želimo da budemo šampioni i ne možemo se sada zaustavljati i zadovoljavati ovom pobedom jer smo još uvek drugi na tabeli. Cilj nam je da budemo prvi, moramo da nastavimo da se borimo i idemo dalje”, rekao je Ohi Omoijuanfo.

Probio je norveški napadač led, otvorio je Partizan i trasirao Zvezdi put do trijumfa u 166. večitom derbiju. Pratio je razvoj akcije, sačekao je odbitak posle udarca Aleksandra Kataija i izazvao prvu od dve erupcije na najvećem srpskom stadionu.

“Kada ste napadač morate da očekujete loptu na svakom mestu. Na vreme sam shvatio da će Katai da dobije duel i na meni je bilo da vidim šta će da se desi, da li će postići gol ili će se lopta odbiti, bio sam tamo, to je moj posao”.

Ohi (©Starsport)Ohi (©Starsport)

“Marakana” je dostigla tačku usijanja posle Ohijevog gola, ekplodirala je i kod Kataijevog radovanja u smiraj prvog poluvrmena. Posle dužeg vremena večiti derbi igran je pred punim tribinama, stadion je bio rasprodat, a nekadašnji napadač Moldea osetio je čari večitog derbija.

Snimci su jedno, a biti deo najveće utakmice srpskog fudbala nešto sasvim drugo. Uverio se u to Norvežanin…

“Fantastično je bilo igrati sinoć. Pogledao sa mnogo snimaka navijača tokom utakmica, ali da biste osetili tu neverovatnu atmosferu morate da budete prisutni. Iza nas je zaista dobro veče, bilo je najbitnije da pobedimo, uradili smo to pred našim navijačima, na našem terenu i veoma smo srećni zbog toga”.

Navijači su crveno-belima bili vetar u leđa, nosili su ih do pobede. Osetio je Ohi sinergiju sa navijačima.

“Atmosfera uživo je još bolja nego što je to izgledalo na snimcima. Bilo je fantastično, hvala našim navijačima. Želimo uvek da pobedimo, a oni nam daju dodatnu energiju da se borimo za njih, uradili smo to zajedno i želimo da stignemo do šampionske titule zajedničkim snagama. Svaki put se sve više iznenadim kada čujem buku koju prave naši navijači. Došao sam iz male lige, navikao sam da igram pred 4.000 ljudi, ali igrati juče pred onolikim brojem navijača je bilo zaista neverovatno”, poručio je Norvežanin i osvrnuo se na proslavu:

“Proslava je bila prepuna emocija, znam koliko je ova pobeda bitna navijačima, brinem o tome šta je njima bitno. Pobeda je izuzetno značajna i meni, ali i klubu. Bilo je mnogo emocija, sada smo jako srećni”, zaključio je Ohi.


tagovi

FK Crvena zvezdaOhi Omoidžuanfo166. večiti derbiVečiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara