Anhelinjo i Filip Kostić (©Reuters)
Anhelinjo i Filip Kostić (©Reuters)

Okršaj pretendenata na krunu u Evropi: „Bogovi centaršuteva“ Kostić i Anhelinjo u direktnom dvoboju

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 14:39

Duel Ajntrahta i Lajpciga (nedelja, 15.30) u 27. kolu Bundeslige, zbog Lige Evrope možda neće biti poslednji u sezoni

Interesantan duel ove nedelje u 27. kolu Bundeslige. Od 15.30 časova će fudbaleri RB Lajpciga da dočekaju Ajntraht našeg reprezentativca Filipa Kostića.

Sva pažnja biće usmerena baš ka Kragujevčaninu, pre svega ka njegovim centaršutevima. Niko u čitavom nemačkom šampionatu nije uputio toliki broj centaršuteva, svesni su toga i Bikovi.

Izabrane vesti

Kostić je na 23 utakmice poslao nestvarnih 165 ubačenih lopti sa levog krila, daleko više od bilo koga iz konkurencije. Čak i Lajpcig ima jednog igrača koji voli da centrira, levi bek Anhelinjo je imao 118 centaršuteva u prvenstvu i nalazi se na trećoj poziciji, ali nije ni blizu Kostića.

Zbog ovog podatka nemački mediji i najavljuju današnji duel u istočnoj Nemačkoj najavljuju „duelom bogova centaršuteva“. Kostić je do sada zabeležio osam asistencija u Bundesligi (na deobi četvrte pozicije po broju nameštenih pogodaka), a postigao je i tri gola. Španski bek je malo lošiji od njega, ima pet asistencija i dva pogotka.

15.30: (1,37) RB Lajpcig (5,60) Ajntraht Frankfurt (8,50)

Današnji susret je važan i za Lajpcig i za Ajntraht, obe ekipe se bore za plasman u Evropu. Bikovi su trenutno peti sa 44 poena, samo jednim manje od Bajera iz Leverkuzena i Frajburga. Vezali su osam mečeva bez poraza u svim takmičenjima (šest pobeda) i ne nameravaju da se zaustave.

Frankfurtski orlovi su takođe u dobroj formi, u poslednja dva kola Bundeslige su savladali Hertu i Bohum, te ih sada sedam bodova razdvaja od mesta koje vodi u Ligu konferencije. S tim što šestoplasirani Hofenhajm ima i utakmicu više.

I Ajntraht i Lajpcig su i dalje u igri za trofej u Ligi Evrope, čak se može reći i da spadaju u red favorita. Samo što Bikovi, za razliku od današnjeg rivala, nisu morali da se „maju“ sa osminom finala. Spartak iz Moskve je diskvalifikovan zato što je ruski klub, pa je Lajpcig automatski prošao u narednu fazu.

S druge strane, Ajntraht je prošlog četvrtka eliminisao Betis iz takmičenja, igrao je produžetke i prošao je dalje autogolom u 120. minutu.

Zbog svega toga današnji duel Orlova i Bikova možda neće biti poslednji u sezoni, ali da bi se oni sastali u Ligi Evrope, potrebno je da dođu do finala. Ajntraht će u četvrtfinalu da igra protiv Barselone, Lajpcigu će rival da bude Atalanta.

Teško je spremiti se za duel sa Ajntrahtom zbog njegovih 120 minuta u Ligi Evrope u četvrtak. Ne znamo da li će rotirati sa postavom i u kojoj meri. Takve utakmice kakvu su oni odigrali umeju da budu veoma iscrpljujuće, što bi značilo da smo u blagoj prednosti. Međutim, u isto vreme može da im bude podstrek, prošli su dalje u poslednjim sekundama i to im je podiglo samopouzdanje. Energiju koju će verovatno da donesu i u naš duel“, kazao je strateg Lajpciga Domeniko Tedesko.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

NEMAČKA 1 – 27. KOLO

Petak

Bohum - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0) - PREKINUTO U 69. MINUTU

/Plea 55, Embolo 61/

Subota

Grojter Firt – Frajburg 0:0

Herta – Hofenhajm 3:0 (1:0)

/Štark 39, Belfodil 63, Raum 74 ag/

Majnc – Arminija 4:0 (1:0)

/Burkart 1, 74 pen, Niakate 65 pen, Ingvartsen 79 pen/

Štutgart – Augzburg 3:2 (1:2)

/Anton 44, Marmuš 79, Tijago 85 – Han 6, Gregorič 45+1/

Bajern Minhen - Union Berlin 4:0 (3:0)

/Kuman 16, Kuasi 25, Levandovski 45+1 pen, 47/

Nedelja

15.30: (1,37) RB Lajpcig (5,60) Ajntraht Frankfurt (8,50)

17.30: (3,05) Volfsburg (3,40) Bajer Leverkuzen (2,45)

19.30: (3,35) Keln (3,45) Borusija Dortmund (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaFilip KostićAnhelinjoRB LajpcigAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara