BLIZU PRVOG TROFEJA U SENIORSKOJ KARIJERI: Andrej Ilić u dresu Javora (©Starsport)
BLIZU PRVOG TROFEJA U SENIORSKOJ KARIJERI: Andrej Ilić u dresu Javora (©Starsport)

Okršaj u borbi za trofej – Andrej Ilić napada petoricu Srba

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 10:12

Finale Kupa Letonije na programu je u nedelju od 13 časova, kada se sastaju RFS i Lijepaja, na čijoj klupi sedi Nebojša Vignjević

Fudbaleri RFS-a sve su bliži prvoj tituli šampiona Letonije. Vode veliku borbu sa Valmijerom za tron, pre odlučujućih bitki ih očekuje finale Kupa te zemlje, ove nedelje od 13 časova protiv Lijepaje. Ko god da pobedi, trofej će otići u ruke barem jednog srpskog igrača.

13.00: (1,92) RFS (3,70) Lijepaja (3,25)

Izabrane vesti

Za lidera ove Baltičke zemlje igra nekadašnji omladinac Partizana, a kasnije prvotimac Napretka i Javora, Andrej Ilić. Ovaj 21-godišnji napadač je početkom septembra stigao u RFS, a veoma brzo se izborio za ulogu prvotimca. Pomoglo mu je i to što je Darko Lemajić, do tada najbolji strelac ekipe, prešao u Gent.

Na poverenju se Ilić zahvalio na najbolji način, golovima, pa je postigao po jedan na poslednje dve utakmice, sa Spartaksom (1:1) i Metom (5:2). Uz to je prošlog vikenda upisao i asistenciju.

Da najveća opasnost preti od mladog Beograđanina sasvim sigurno je svestan i trener Lijepaje Nebojša Vignjević. Nekadašnji strateg Ujpešta i Vojvodine u Letoniju je stigao ovog leta, a poverenje je ukazao velikom broju igrača koji su se uveliko dokazali u Superligi Srbije.

Zanimljivo, pogotovo u defanzivi, tako da će Ilić danas da se bori sa igračima sa kojima se dobro razume. Golman Lijepaje je Luka Radotić, a u liniji ispred njega stoje je Miloš Ostojić, Milan Lazarević i crnogorski reprezentativac rođen u Beogradu, Marko Simić. Poput RFS-a i Lijepaja ima Srbina koji je zadužen za golove, nekadašnjeg napadača Proletera iz Novog Sada, Milana Mirosavljeva, koji je takođe dva puta bio strelac u prvenstvu Letonije.

U popularnoj Virsligi Lijepaja ne briljira i tek je četvrta. Od titule nema ništa, a ni trećeplasirana Riga neće biti lako dostižna, a sa njom ni mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Prošlogodišnji šampion ima osam bodova više od Vignjevićevog tima, uz odigran meč više.

--------------------------------------------------

Do 13.30 možeš da se uključiš u trku za 100.000 dinara

--------------------------------------------------

To takmičenje ipak bi moglo lakše da se obezbedi kroz Kup, pošto njegovom osvajaču sleduje jedno mesto u Evropi. Naravno, ukoliko RFS bude pobedio, po drugi put u istoriji, Lijepaja će da navija da on uzme i titulu, jer bi onda išao u kvalifikacije za Ligu šampiona. U suprotnom bi morala da odbrani četvrtu poziciju i odoli napadima Spartaksa. Prvenstvo Letonije se igra četvorokružno, Ventspils se povukao iz takmičenja još pre početka, dok je Noa odustala u sred sezone.

Lijepaja i RFS su igrali već četiri puta ove godine, a Vignjevićevi izabranici nijednom nisu trijumfovali. Tri puta je Lijepaja gubila, sa 4:0 i u dva navrata po 2:1, a zatim su 2. oktobra odigrali 1:1. Na toj utakmici je Ilić debitovao, odigrao je 62 minuta za goste.

KUP LETONIJE – FINALE

Nedelja

13.00: (1,92) RFS (3,70) Lijepaja (3,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

RFSLetonija 1LijepajaAndrej IlićNebojša VignjevićMarko Simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara