Marijus Volf (© AFP)
Marijus Volf (© AFP)

Okuplja se društvo staro: Kovač zove još jednog miljenika u Monako

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 09:31

Borusija Dortmund će svakako da profitira

Kako je počelo, izgleda da Niko Kovač u mondenskom Monte Karlu planira žurku na koju bi bili pozvani neki od nosilaca igre Ajntrahta od pre tri sezone. Šalu na stranu, međutim, sudeći prema najavama, novi šef stručnog štaba Monaka u Kneževinu bi voleo da vidi samo fudbalere s kojima je uspešno sarađivao u Frankfurtu.

Dan posle promocije pročulo se da kako planira da na stadion „Luj Drugi“ dovede Luku Jovića i Filipa Kostića. Pitanje je da li će ideju realizovati, jer Real Madrid ima i druge ponude za napadača, dok nemački klub čeka najmanje 50.000.000 evra za krilnog vezistu. I dok se Kovač nada da bi makar jedan od njih mogao da mu se pridruži u Monaku, nova informacija glasi da je zainteresovan i za Marijusa Volfa.

Izabrane vesti

U pitanju je desni spoljni – nekad krilo, nekad bek – pod ugovorom sa Borusijom iz Dortmunda. Kovač ga poznaje u dušu, leta 2016. iz drugog tima Hanovera doveo ga je u Frankfurt, a na koncu druge sezone Volf mu se odužio tako što je bio jedan od standardnijih igrača tima u pohodu na Kup Nemačke (u finalu savladan Bajern). Niko sad želi da obnovi saradnju sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Nemačke, ali nije jedini.

Prva se javila Herta, u kojoj je Marijus Volf proveo minulu sezonu na pozajmici. Klub iz Berlina obavestio je Borusiju da je spreman da plati 5.000.000 evra na ime otkupa ugovora. Na Vestfalenu nekadašnjeg mladog reprezentativca Nemačke cene duplo više, zahtevaju 10.000.000 evra, te čak i da Herta ne želi da izdvoji toliko nadaju se da će se naći neko drugi. Možda platežno moćni Monako, koji je baš pomenutu sumu izdvojio za potpis doskoršanjeg Partizanovog štopera, Strahinje Pavlovića.

Kako god, u celoj priči je Borusija u komotnoj poziciji. Ne gori joj pod nogama, može da insistira na ceni od 10.000.000 evra, a čak i da ni Monako, ni Herta, ne plate koliko traži, ostaće joj Marijus Volf sa zadatkom da zameni Ašrafa Hakimija koji se preselio u Inter.



tagovi

Niko KovačMarijus Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara