Rasmus Falk (©AFP)
Rasmus Falk (©AFP)

Olborg ispraća legendu u penziju, Kopenhagen se bori za Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 12:33

Prošlosezonski šampion u očajnoj formi, sa samo dva boda u poslednjih šest kola, ali četa Stalea Solbakena i dalje ima šansu da završi kao druga

Šampionat Danske protekao je u dominaciji Midtjilanda koji ima čak 18 bodova više od drugoplasiranog Orhusa, kolo pre kraja plej-ofa za prvaka. Prošlosezonski šampion Kopenhagen imao je turbulentu sezonu. Izarabnici norveškog trenera Stalea Solbakena su u očajnoj formi u drugom delu sezone.

Šest poslednjih utakmica, ekipa iz prestonice je osvojila samo dva boda. Posle poraza na Parkenu od Orhusa (2:4) ugroženo je i drugo mesto i direktan plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Kopenhagen je trenutno na trećem mestu koje vodi samo u finale baraža za plasman u međunarodno takmičenje. Ako gosti iz Kopenhagena žele vicešampionsku titulu moraju da pobede u naredna dva kola. Danas (20.00) putuju u Olborg gde će odigrati poslednji meč 35. kola plej-ofa za šampiona.

Domaćinu ovaj meč ništa ne znači, dok Kopenhagenu gori pod nogama. U lošoj je formi, ali tri boda su imperativ. Olborg je posle poraza od Sonderjiska u finalu Kupa Danske vezao četiri utakmice bez poraza, a da za 360 minuta nije primio nijedan pogodak.

Ove sezone ova dva tima su odigrali četiri utakmice i uvek su bili uspešniji domaće ekipe. Kopenhagen je na Parkenu slavio sa 2:0 i 3:2, dok je Olborg u šampionatu bio bolji sa 1:0, a u četvrtfinalu Kupa Danske sa 2:0.

Domaćini će u ovaj meč biti oslabljeni neigranjem povređenih, kapitena Lukasa Andersena i Frederika Borstinga. Legenda kluba Patrik Kristensen je odlučio da okači kopačke o klin. Radi se o defanzivcu koju je igrao u Olborgu celu karijeru, još od davne 2006. godine je u prvom timu, a pre toga je prošao mlađe kategorije kluba. Pre početka utakmice, poslednje na Portland parku u karijeri, biće svečanost i sigurno ovacije domaćih navijača. U Danskoj na utakmicama može da se igra sa ograničenim brojem gledalaca zbog predostrožnosti usled virusa korona.

Kristensen je postigao osam golova za 14 godina igranja u Olborgu. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije, ali nikada nije igrao za najbolju selekciju svoje zemlje.

Trener Kopenhagena Stale Solbaken u poslednjim mečevima ima probleme oko sastava tima. Povređeni su iskusni senegalski napadač Dam N’Doje, Islanđanin Ragnar Sigurdson, Urugavjac Mihael Santos i Danac Viktor Fišer.

DANSKA, PLEJ-OF – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Sreda

Nordsjiland – Orhus 1:1 (0:0)

Brondbi – Midtjiland 1:1 (1:1)

Četvrtak

20.00 (3,50) Olborg (3,45) Kopenhagen (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1DanskaKopenhagenOlborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara