Ole u problemu, bez dva napadača protiv Lajpciga

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 19:01

Strateg Junajteda u Nemačkoj neće moći da računa na Kavanija i Marsijala, De Hea ponovo u timu

Iz nedelje u nedelju, od utakmice do utakmice, Ole Gunar Solskjer iznova prelazi put od nepoželjnog trenera do junaka Junajteda. Norveški strateg od dolaska na kormilo premijerligaškog velikana nebrojeno puta je dostizao obe strane amplitude, a aktuelna sedmica smatra se za krucijalnu kako na internacionalnoj pozornici tako i u prvenstvu.

Crveni đavoli će u okviru 6. kola grupne faze Lige šampiona u utorak od 21 čas gostovati Lajpcigu, u direktnom okršaju za plasman u osminu finala, dok ih četiri dana kasnije očekuje mančesterski derbi na Old Trafordu u okviru 12. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Poraz protiv Pari Sen Žermena uticao je da Junajted poslednje kolo Lige šampiona dočeka sa devet bodova, koliko imaju i šampion Francuske i Lajpcig, te engleski predstavnik gostovanje u Nemačkoj dočekuje sa jasnim ciljem - da ostane neporažen. Olakšavajuća okolnost za premijerligaša je trijumf u prvom susretu sa Ljapcigom (5:0).

"Pred nama je veoma važna utakmica. Igramo poslednji meč grupne faze. Pobeda ili remi nas vode među 16 najboljih ekipa. Učinićemo sve da ostvarimo taj cilj", rekao je Solskjer.

Samopouzdanje igračima Junajteda posle poraza od Pari Sen Žermena (1:3) vratila je pobeda nakon preokreta na gostovanju Vest Hemu (3:1). Trijumfom nad Čekićarima, Đavoli su održali korak sa ekipama iz vrha te uz utakmicu manje imaju pet bodova zaostatka u odnosu na trenutno najbolje plasirane klubove Totenhem i Liverpul sa 24 boda.

"Pričali smo pred početak sezone i tad sam istakao da samopouzdanje i vera u sebe mogu da nam donesu dragocene bodove. To se potvrdilo u prethodnom periodu. Sjajno je znati da se ne predajemo. Imamo samopouzdanje. Čim smo videli grupu bilo nam je jasno da se neće znati konačni poredak do poslednjeg kola. Ekipa ima sve bolji karakter i sa optimizmom dočekujemo gostovanje Lajpcigu".

Ipak, problem za Norvežanina predstavljaće povrede napadača Edinsona Kavanija i Antonija Marsijala koji su prevremeno završili duel sa Vest Hemom i neće se naći na spisku putnika za Nemačku.

"U pitanju su manje povrede, međutim ne želimo da rizikujemo sa Kavanijem i Marsijalom", izjavio je Solskjer.

Izaostankom Urugvajca i Francuza opcije u samom špicu tima svele su se na Markusa Rašforda i već zaboravljenog Igala. Rašford je postigao tri gola na prethodna četiri meča, a upravo engleski golgeter bio je junak prvog susreta Junajteda i Lajpciga u kojem je sa tri gola potpisao ubedljivu pobedu (5:0). On je u aktuelnoj sezoni na 17 zvaničnih utakmica postigao 10 golova, a u Ligi šampiona bio je strelac na četiri od pet susreta. Igalo je, sa druge strane, već mesecima van svih projekcija stručnog štaba i u sudijskoj nadoknadi protiv Parižana upisao je prve minute od septembra i utakmice sa Brajtonom.

Osim dvojca ofanzivaca strateg Junajteda neće moći da računa ni na suspendovanog Freda koji je u 5. kolu zaradio crveni karton, ali će glavobolje stručnog štaba umanjiti činjenica da se De Hea vraća među stative posle manje povrede zbog koje je bio van protokola za utakmicu sa Vest Hemom.

Dobra vest je i oporavak Luka Šoua, pa će levi bek biti u konkurenciji za tim, prvi put posle mesec dana i susreta sa Evertonom na kojem se povredio i posle kojeg je propustio pet utakmica.

Susret između Lajpciga i Mančester Junajteda zakazana je za utorak od 21 čas, a istoveremeno će biti odigran i drugi duel grupe H između Pari Sen Žermena i Bašakšehira.



tagovi

Edinson KavaniAntoni MarsijalRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara