Gotovo je, Rajola potvrdio: Pogba završio sa Mančester Junajtedom!

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 17:13

A kad on kaže...

Visilo je već neko vreme u vazuduhu, a sada je dobila potvrdu sa javiše instance: Pol Pogba napušta Mančester Junajted!

To je javno obelodanio Pogbin moćni menadžer Mino Rajola.

Izabrane vesti

„Mogu da kažem da je gotovo sa Pogbom i Mančester Junajtedom“, kratka je izjava Pogbinog agenta Mina Rajole iz velikog intervjua za Tutosport koji će biti objavljen u sutrašnjem izdanju.

Osim detalja o Pogbi u javnost su ranije procurile još dve Rajoline izjave iz velikog intervjua. U prvoj kaže: „Radim na toma da ugasim FIFA“, a u drugoj da bi „Juventusu najpametnije bilo da je letos doveo Zlatana Ibrahimovića. Bio bi sjajan u tandemu sa Ronaldom“.

Ipak, rečenica o Pogbi je najviše zapalila fudbalsku javnost.

Francuski vezista se vratio u Mančester Junajted u leto 2016. godine kao najskuplji igrač u klupskoj istoriji. Podsetimo, kao tinejdžer je otišao iz Mančester Junajteda u Juventus za 1.500.000 evra pošto je sačekao da mu istekne ugovor. I četiri godine kasnije se vratio u transferu teškom 105.000.000. Uz faraonsku proviziju za Rajolu.

"Cena transfera je 105.000.000 evra plus 5.000.000 evra kroz bonuse ako Mančester Junajted produži ugovor sa Pogbom ili ga proda za više od 50.000.000 evra u drugi klub. Naš kapitalni dobitak na Pogbi kada se odbiju razni troškovi i procenti, je tada bio 95.000.000 evra, a posle Rajoline provizije od 27.000.000 evra nam je ostalo oko 72.000.000 evra čistog profita na Pogbi", rekao je tadašnji Juventusov direktor Đuzepe Marota.  

Do danas je Pogba ostao najskuplji fudbaler u istoriji Junajteda i Premijer lige. Ali očekivanja nije ispunio. U prvoj sezoni je dao pet golova na 37 utakmica, u drugoj devet na 51, a ušao je u otvoreni konflikt sa tadašnjim trenerom Žozeom Murinjom koji ga je kažnjavao.

Mali boljitak se osetio dolaskom Solskjera umesto Portugalca, pa je Pogba u trećoj sezoni ugovora dao 16 golova na 47 utakmica. Ipak, i kod Solskjera je ubrzo postao problem. Prošle sezone je dao samo jedan gol na 16 mečeva i mučio se sa povredama, da bi ove sezone kao starter odigrao samo šest mečeva i dao jedan gol, a sedam puta je ulazio sa klupe. Solskjer ne veruje u njega i veću šansu pruža Fredu, Mektomineju, Van de Beku, pa i Matiću.

Pogbin ugovor na Old Trafordu traje do 2022. godine što znači su su naredni januar ili sledeće leto najbolja prilika za Crvene đavole da ga prodaju i da makar izvuku deo uloženih sredstava. Izvesno je da niko neće platiti ono što su oni tada platili. Pogbina realna vrednost danas na tržištu se procenjuje na oko 60.000.000 evra, vrlo moguće i koji milion manje.

Ko će to da plati?

U Premijer ligi nema zainteresovanih, a ni Junajted ne bi rizikovao da pojačava domaće rivale. Ranije su se za Pogbu kao zainetersovani pominjali Real i Barselona, ali Katalonci nemaju novca za njega i više im nije potreban. Jedini zagovornik Pogbinog dolaska u Madrid je bio Zidan, ali Florentino Perez nikada nije želeo da mu ispuni tu želju i ispostavilo se da je bio u pravu. Pogotovo što ne želi da posluje sa Rajolom o kojem nema lepo mišljenje. Sada šanse za Pogbin dolazak u Madrid praktično ne postoje jer je van forme, a ni Zidan više nema čvrstu poziciju. Klub se fokusirao na maldog Kamavingu iz Rena.

Kao opcije ostaju povratak u Juventus gde bi ga kao trener dočekao nekadašnji saigrač Andrea Pirlo, ali i prelazak u rodni grad Pariz. PSŽ je i ranije pokušavao da dovede Pogbu, a poznato je da godinama ima dobru saradnju sa Rajolom (Ibrahimović, Maskvel, Van der Vil, Matuidi, Verati, Ken...). Pogotovo direktor Leonardo voli da sarađuje sa Rajolom.

Juventus je zagrejan, ali će pokušati da prođe što jeftinije. U Torinu veruju da Pogbu mogu da brate u nekadašnju formu, a takav profil im je potreban u veznom redu koji mnogima ne uliva poverenje i kojem fali lider.

Videćemo da li Pogba napušta Mančester Junajted u januaru ili na leto. Nema sumnje da mu Rajola već traži klub i da je izabrao dobar momenat da se oglasi u Tutosportu i razglasi da je Pogba na prodaju.


tagovi

Pol PogbaMino RajolaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara