Ole Verner (©AFP)
Ole Verner (©AFP)

Oleov Verder ne staje, Hanzi se ne piše dobro

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 11:00

Tim iz Bremena je od dolaska Vernera na klupu beležio samo pobede. Sedmu uzastopnu probaće da upiše u petak od 18.30 časova, u meču 22. kola nemačke Cvajte

Kada je jesenas Ole Verner zamenio Kilovu trenerku za Verderovu, znao je da je pred njim zadatak da vrati zeleno-bele u Bundesligu. Tim iz Bremena je bio loš, tek na sredini tabele, ali samo sedam kola kasnije ima priliku da izbije na čelo karavana Cvajte. Ako savlada Hanzu u Roštoku ovog petka od 18.30 časova, Verder će prenoćiti na prvoj poziciji na tabeli.

Teško da je iko mogao da zamisli Verder u ovoj situaciji već u februaru. Pre dolaska Vernera, Miloš Veljković i saigrači su ostvarili samo jednu pobedu na šest prethodnih mečeva. Međutim, smena na klupi je donela savršenu reakciju.

Izabrane vesti

Savladao je Verner Aue na debiju sa 4:0, a do kraja polusezone su srušeni na gostovanjima i Regensburg (3:2) i Hanover (4:1). Posle priprema se nastavilo u sličnom ritmu, pa su u januaru savladani i Fortuna (3:0), Paderborn (4:3) i Karlsrue (2:1). Bilo je to dovoljno da se Verder probije na deobu druge pozicije sa Sankt Paulijem. Darmštat sada ima samo jedan bod više.

Konkurencija za dve direktne vize za Bundesligu je ogromna. Hamburg, Šalke i Hajdenhajm imaju samo po poen manje od Verdera. Dakle, zeleno-belima je svaka pobeda protiv timova iz donjeg dela tabele, gde je Hanza, neophodna.

18.30: (4,10) Hanza (3,50) Verder (1,92)

Tim iz Roštoka je 12. sa 24 poena. Bori se za opstanak u Cvajti, a izgleda da mu je zimska pauza prijala, pošto je u poslednja dva kola najpre remizirao sa Hajdenhajmom (0:0), a zatim je i savladao Dinamo u Drezdenu (4:1).

Nema sumnje, i Verder i Hanza su znatno drugačije ekipe od onih koje su se sastale 29. avgusta prošle godine. Tada je domaćin u Bremenu lako trijumfovao sa 3:0. U Roštoku će verovatno da mu bude znatno teže.

Jasno je da Hanza igra mnogo bolje od kako se vratila sa zimske pauze. Pogotovo posle dolaska januarskih pojačanja (napadač Danilo Sikan pozajmljen od Šahtjora, štoper Timo Beker od Šalkea). Mogli su da osvoje i više poena iz ove tri utakmice. Očekujem da kod kuće igraju veoma agresivno, ali i mi smo gladni uspeha i ovo nam je važna utakmica. Moramo da budemo spremni i da igramo fudbal na svoj način“, kazao je Verner pred put u Roštok.


tagovi

CvajtaOle VernerVerder BremenVerderHanza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara