Fransisko Arse (©AFP)
Fransisko Arse (©AFP)

Olimpija posle dva kola smenila trenera, Arse se vratio na klupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 23:04

Priliku da debituje 52-godišnji strateg ima u noći između nedelje i ponedeljka, od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će najtrofejniji paragvajski klub ugostiti Nasional u 3. kolu Klausure

Urugvajski fudbalski trener Dijego Agire nekako je “preživeo” na klupi Olimpije iz Asunsiona činjenicu da je njegov tim u Aperturi paragvajskog prvenstva završio treći. Ipak, dva poraza u prva dva kola Klausure bili su neoprostivi, najtrofejniji klub ove južnoameričke zemlje mu je uručio otkaz, a na njegovo mesto doveo Fransiska Arsea. Povratnik na klupi Olimpije (vodio crno-bele 2015. godine) imaće novi debi protiv Nasionala iz Asunsiona, u noći između nedelje i ponedeljka, od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Olimpija, koja je bila prvak Paragvaja čak 46 puta, porazima je otvorila Klausuru. Od nje su bili bolji Takuari (2:1) i Resistensija (3:2), posle čega je Agireova ekipa doživela blamažu i u Kupu Paragvaja. U šesnaestestini finala eliminisao ju je drugoligaš San Lorenco posle penala.

Izabrane vesti

Bio je to jasan znak upravi da nešto mora da se menja. Pogledali su ko je od trenera slobodan na tržištu i videli da je Arse bez angažmana od februara, otkad se rastao sa Sero Portenjom. Reč je o bivšem strategu Olimpije, znali su šta mogu da očekuju od 52-godišnjaka i dogovor je brzo postignut.

Videćemo hoće li ova šok terapija da donese rezultat. Gradskog rivala Nasional neće biti lako savladati. Odavno crno-beli nisu uspeli u tome.

00.30: (1,85) Olimpija Asunsion (3,40) Nasional Asunsion (4,10)

Konkretno, još od 2021. godine, a od tada su snage odmerili šest puta. U dva navrata Nasional je pobedio, ostala četiri završena su rezultatom 1:1. Uključujući i njihov prvi ovogodišnji duel, u martu, posle čega je sredinom aprila Nasional kao gost savladao Olimpiju sa 1:0.

Uprkos tome, Olimpija je Aperturu završila na boljoj poziciji. Bila je treća, Nasional tek šesti, a razlika među njima bila je čak 17 poena.

Posle prva dva kola Klausure Nasional je takođe bez ijedne pobede. Prvo je izgubio od osvajača Aperture Libertada sa 2:0, a zatim je kod kuće odigrao 1:1 protiv Takuarija. U Kupu Paragvaja prošlog četvrtka nije imao problema, savladao je niželigaša Kristobal Kolon sa 2:0.

PARAGVAJ 1 (KLAUSURA) – 3. KOLO

Subota

Takuari – Guarani 0:1 (0:0)

/Kamačo 83/

Trinidense – Resistensija 1:2 (0:0)

/Arevalo 78 – Ruiz Dijaz 56, Lezkano 61/

Nedelja

Sero Portenjo – General Kabaljero 2:0 (1:0)

/Domingez 40, 50/

Lukenjo – Amelijano U TOKU

Ponedeljak

00.30: (1,85) Olimpija Asunsion (3,40) Nasional Asunsion (4,10)

Utorak

01.00: (1,28) Libertad (5,20) Gvairenja (9,50)

***Kvote su podložne promenam



tagovi

Paragvaj 1Olimpija AsunsionNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara