©Reuters
©Reuters

Olimpijakos kontrama utišao Aja Sofiju i častio najvećeg rivala, Panatinaikos lider u Grčkoj pred start plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 20:49

Klub iz Pireja savladao AEK sa 3:1, što je iskoristio sastav Ivana Jovanovića, koji je golovima Fotisa Joanidisa savladao Atromitos (2:0)

Verovatno se nikada nije dogodilo da AEK utakmicu sa Olimpijakosom završi sa 72 odsto lopte u posedu, ali to ništa nije značilo sada već bivšem lideru grčkog šampionata koji je u gradskom derbiju, na svojoj Aja Sofiji doživeo neprijatan poraz - 1:3 (0:0).

Olimpijakos je ubitačnim kontranapadima u drugom poluvremenu naneo teške udarce domaćinu, a pobedom je ujedno i častio najvećeg rivala Panatinaikos, koji se pobedom nad Atromitosom vratio na prvo mesto i to pred početak plej-ofa.

Izabrane vesti

AEK je dominirao u prvom poluvremenu, što je mogao da kruniše i golom, ali je pogodak Orbelina Pinede poništen zbog igranja rukom. Klub iz Pireja je pogledala sreća kod pogotka u 50. minutu, pošto je lopta posle udarca Pepa Bjela pogodila nesrećnog Harola Mukodija i završila iza leđa nemoćnog Jorgosa Atanasijadisa.

Sve to je otvorilo još više prostora brzonogim igračima gostujućeg tima, a pre svih Sedriku Bakambuu, da posao privedu kraju na željeni način. Fantastični kapiten Olimpijakosa Kostas Fortunis je poslao blistav dubinski pas u prostor za zahuktalog Bakambua u 33. minutu, a ovaj je izvanredno iskonrolisao loptu nogom u vazduhu, metrima iza sebe ostavio najbliže pratioce, a onda pogodio metu.

Bakambu je bio asistent i kod gola Serhija Kanosa u 67. minutu, kada je i definitivno bilo reeno pitanje pobednika. Pep Bjel je isključen samo tri minuta kasnije, što je omogućilo domaćinu da dodatno pritisne Olimpijakosovu odbranu i dođe do počasnog pogotka preko Stivena Zubera u 87. minutu utakmce.

Okršaj u atinskom naselju Peristeri završio se skoro pola sata kasnije od svih mečeva 26. kola koji su počeli u isto vreme, pošto je u 10. minutu došlo do obračuna pristalica domaćeg Asterasa i policije.

Ipak, kada se nastavio meč, ekipa srpskog stratega Ivana Jovanovića je stavila utakmicu pod svoju kontrolu, a onda u prvoj polovini drugog poluvremena na krilima Fotisa Joanidisa došao do pobede vredne povratka na prvo mesto.

Joanidis je prvi pogodak postigao u 49. minutu, a drugi 13 minuta kasnije iz jedanaesterca, kada je sve i definitivno bilo rešeno.

Panatinaikos sada ima dva boda više od AEK-a, ali daleko od toga da sme da se opušta u plej-ofu, s obzirom da je Olimpijakos prišao na samo pet bodova zaostatka, a nije predaleko ni PAOK, koji ima sedam bodova manje od lidera.



tagovi

OlimpijakosPanatinaikosAEKIvan JovanovićSedrik Bakambu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara