David Karmo (Reuters)
David Karmo (Reuters)

Olimpijakos krenuo po najskuplje pojačanje u istoriji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 19:23

Grčki velikan dovodi najskupljeg igrača u istoriji Porta

U leto 2022. godine je Porto srušio transfer rekord kada je za 20.280.000 iz Brage doveo portugalskog štopera Davida Karma.

S obzirom da Porto reši greši u procenama, a pogotovo kada dovodi kapitalce, rasplet je bio više nego iznenađujući. Godinu i po dana nakon rekordnog transfera, Karmo se seli u redove Olimpijakosa, gde bi takođe mogao da postane najskuplji igrač u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Karmo je imao dovoljno prilika na Dragau da se nametne i opravda očekivanja i uloženi novac ali nije uspeo. Odigrao je 27 mečeva za Zmajeve, sredinom jeseni je bio standardan ali je optom potpuno precrtan. Na poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima nije odirgao ni minut i čak je prebačen u B tim. Bilo je jasno da je zapečatio sudbinu na Dragau...

Javio se Olimpijakos, pregovori su trajali više nedelja, a Porto je pokušavao da izvuče veći deo uloženog. Za sada nije uspeo ali će možda uspeti. Olimpijakos će za pozajmicu portugalskog štopera platiti 600.000 evra, preuzeo je na sebe kompletnu njegovu platu do kraja sezone i imaće opciju da ga na leto otkupi za 18.000.000 evra. Bio bi to najskuplji transfer u istoriji atinskih crveno-belih. Dosadašnji rekorder je legendarni Zlatko Zahović koji je baš Portu u leto 1999. godine plaćen 13.000.000 evra što je za tadašnje uslove bio ogroman novac.

I sada je, deluje da je 18.000.000 evra za otkup Karma previše, ali u Portu se nadaju idealnom scenariju. U Pireju ga čeka trener Karlos Karvaljal kod kojeg je blistao u Bragi i koji ume da mu „nađe žicu“. Olimpijakos se nada povrtaku na grčki tron i u Ligu šampiona što će bi obziljno popunilo klupski budžet i stvorilo uslove za otkup Karma. A čak i ako ga Olimpijakos ne otkupi, mogao bi da to uradi Notingem Forest i da ga ostavi u Pireju. Oba kluba su u vlasništvu Evangelisa Marnakisa i Šumari nemaju problem da plate pomenutu cenu.


tagovi

OlimpijakosZimski prelazni rok 2024David Karmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara