Screenshot - olympiacos.org
Screenshot - olympiacos.org

Olimpijakos se odlučio za proverenu opciju: Španac Mičel ponovo u Pireju

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.09.22. | 13:35

Tokom prvog mandata osvojio je dve titule i kup u Grčkoj, vodio crveno-bele do osmine finala Lige šampiona

Fudbalski klub Olimpijakos odabrao je trećeg trenera u tekućoj sezoni. Posle Pedra Martinsa i Karlosa Korberana, uprava je odlučila da na mesto šefa struke postavi Mičela. Španac je već radio u Pireju od 2012. do 2014. godine i beležio sjajne rezultate.

Španski stručnjak je sa crveno-belima osvojio dve titule i kup u Grčkoj. Vodio ih je i do osmine finala Lige šampiona, na evrosceni uspeo da savlada timove poput Mančester junajteda, Atletiko Madrida, Juventusa, Benfike i Anderlehta.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler madridskog Reala i španski reprezentativac je na klupi Olimpijakosa proveo 91 utakmicu i ostvario učinak od 65 pobeda, 11 remija i 15 poraza.

Trenersku karijeru počeo je u Rajo Valjekanu, potom radio u Kastilji, filijali madridskog Reala. Pre 13 godina preuzeo je Hetafe, zatim radio u Sevilji i Olimpijakosu. Po odlasku iz Grčke bio je trener Marselja, Malage, meksičkog Pumasa i ponovo Hetafea.

Olimpijakos je ovog leta napravio velike stvari na transfer tržištu. Izdvojio 16.000.000 evra za transfere Pepa Biela, Abubakara Kamare, Filipa Sinkernagela, Dorona Lajndera i Pipa. Angažovao slobodne igrače u tržišnoj vrednosti od 66.000.000 evra. Posle Rodirgesa, Šimea Vrsaljka, In Veom Hvanga, Konrada De La Fuentea, Panajotisa Retsosa, Džoša Bulera i Ui Jo Hvanga, u smiraj pijace potpisao je i najtrofejnijeg igrača u istoriji Real Madrida Marsela, zatim još jednog bivšeg fudbalera Blankosa Hamesa Rodrigesa. Šlag na tortu bile su akvizicije Sedrika Bakambua iz Marselja i veziste Hofenhajma Dijadijea Samasekua.


tagovi

OlimpijakosMičel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara