Olimpijakosov skener: Giljerme kreira i razigrava, Masuras juri kao uragan, El Arabi vazdušna opasnost (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 21:29

Panetolikos pregažen za 45 minuta, Martinsov tim sačuvao snagu za sredu - 3:0

Jedno poluvreme je bilo dovoljno Olimpijakosu da počisti slabašni Panetolikos, ostane na prvom mestu i zadrži dovoljno snage za meč sa Crvenom zvezdom u Pireju. Predvođeni raspucanim El Arabijem, rastrčanim Masurasom i hiruški preciznim Giljermeom, izabranici Pedra Martinsa osvojili su lagana tri boda u Agrinionu, pa sa dosta samopouzdanja dočekuju evropski meč sezone sa srpskim šampionom - 3:0 (3:0).

Iako je bilo nagoveštaja da bi formacija 4-4-2, posle dobrog drugog poluvremena sa PAOk-om, mogla da se ustali, Portugalac je ostao veran svom primarnom sistemu 4-2-3-1. Na golu je bio Žoze Sa, na bekovima Elabdelaui i Cimikas, a na štoperima Semedo i Ba. Dvojicu zadnjih veznih igrača činili su Giljerme i Kamara, a na bokovima su bili Podense i Masuras, a ispred šesnaesterca Sudani. U špicu napada našao se najbolji igrač ovog meča Jusef El Arabi. Ovaj tim, sa manjim izmenama, trebalo bi očekivati i u sredu uveče protiv Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Olimpijakos je večeras uspeo ono što mu je bila namera, a to je da u ekspresnom roku odradi čitav posao i sačuva energiju. Koliko im je potrebno malo vremena da iz svega nekoliko pasova dođu pred gol protivnika pokazali su u šestom minutu. Veliki deo posla u toj akciji odradio je Masuras, koji je presingom zbunio protivnika, a onda je usledila serija pasova, Giljerme, El Arabi i na kraju Podense, koji je rutinski matirao Kneta.

Martinsov tim je tada pokazao koliko je opasan na lopti, dok je preostala dva pogotka demonstrirao raznovrsnost u svojim napadačkim akcijama. Kod prvog gola El Arabija sve je bilo ekspresno. Giljerme je fantastično pronašao Masurasa na protivničkoj polovini, koji je perfektno centrirao, a El Arabi u punom naletu zakucao loptu glavom u protivničku mrežu.

Kod trećeg gola ponovo majstorstvo Giljermea. Brazilac je ovoga puta poslao dijagonalu od čitavih 50 metara i na levom boku pronašao Masurasa, koji je ponovo uposlio El Arabija, a ovaj u stilu pravog sidraša okrenuo svog čuvara i postavio konačan rezultat meča u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Lazar Ranđelović je odmenio Podensea već u 57. minutu, dok je Buhalakis sedam minuta kasnije ušao umesto raspoloženog El Arabija, pa je jasno da će Marokanac pre Gerera u startnu postavu protiv Crvene zvezde. U finišu meča šansu da debituje dobio je i napadač Bruno, koji je zaigrao umesto Kamare.

Foto: Screen shot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara