Olmo odbio Lajpcig, Dortmund vidi svoju šansu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 18:52

Milioneri bi mogli da dobiju Španca za 30.000.000 evra

Borusija iz Dortmunda trenutno je na drugoj poziciji nemačke Bundeslige, iza Bajerna iz Minhena, koji ima svega bod više četiri kola do kraja prvenstva. Šampionska trka u punom je jeku, međutim sportski sektor na čelu sa Sebastijanom Kelom uveliko razmišlja o onome što sledi od leta.

Uprava Milionera već neko vreme pokazuje interesovanje za dvojicu igrača iz Bundeslige, u pitanju su Daiči Kamada iz Ajntrahta i Rami Bensebaini iz Menhengladbaha (obojici ističu ugovori u junu), no tu je još jedno ime, najzvučnije - Dani Olmo.

Izabrane vesti

Španskom reprezentativcu saradnja sa Lajpcigom ističe 2024. godine, a pošto je on odbio da produži ugovor sa trenutno petoplasiranom ekipom Bundeslige, nemački Skaj piše da bi ga čelnici Lajpciga pustili za sumu od 30.000.000 evra.

Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama skrenuo je pažnju na sebe u utorak u polufinalu kupa Nemačke u pobedi rezultatom 5:1 protiv Frajburga, kada je zabeležio gol i tri asistencije. Ove sezone u ligi, na 20 utakmica, kreativni vezista postigao je dva gola, a četiri puta je upisan kao asistent. Dosta dugo mučio se sa povredama.

Borusija bi njegovim dolaskom dobila pojačanje na poziciji ofanzivnog veznog.

Olmo je prve korake u seniorskom fudbalu napravio u pomenutom Dinamu, odakle je na zimu 2020. godine prešao u RB Lajpcig za 29.000.000 evra.

Poslednjih dana engelski mediji spekulisali su kako bi Dortmund tokom leta mogao da krene po svogh bivšeg igrača Džejdona Sanča, koji se nije snašao u Mančester Junajtedu. On bi trebalo da dođe na pozajmicu.


tagovi

Dani Olmo

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara