Sančo se vraća u Dortmund!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 18:00

Na Old Trafordu mu poručili da više ne računaju na njega, trenutno realnija opcija pozajmica nego otkup ugovora...

Kada je odlazio iz Dortmunda za njega su se otimali. Važio je za jednog od najtraženijih igrača Evrope. Na današnji dan, maltene dve godine kasnije, Džejdon Sančo (23) svrstan je među reprezente svega lošeg što se događa godinama unazad na Old Trafordu - slika i prilika nesreće koja je zadesila slavni klub nakon najuspešnije ere u istoriji.

Daleko od toga da je Sančo jedini krivac. Talenat neosporan, čudesne brojke u Borusiji što su bile mamac mnogim velikanima ostaće za sva vremena, međutim ta ljubav sa Mančesterom kao da je bila osuđena na propast.

Izabrane vesti

I izgleda da je do nje definitivno i došlo. Ako je verovati ostrvskim i nemačkim medijima, do razlaza će doći na leto. Glavešine Junajteda navodno su već obavestile Sanča i njegove zastupnike da treba da krenu u potragu za novim klubom, jer takva je odluka Erika ten Haga. Holandski stručnjak nije učestvovao u dovođenju engleskog reprezentativca, došao je tek kasnije, a kako se ovaj nije našao u njegovim projekcijama za iduću sezonu, situacija je prilično jasna.

Englezi pišu da Sančo u Borusiji vidi idealno rešenje za oživljavanje karijere, dok se Nemci nadovezuju na priču i navode kako u Dortmundu nisu ravnodušni na ovo namigivanje. Sebastijan Kel je u redovnom kontaktu sa ljudima iz agencije koja zastupa 23-godišnjeg driblera, tako da bi ova tema, predviđa Bild, uskoro trebalo da se nađe na dnevnom redu.

Isti izvor međutim podvlači da se tokom prve runde sigurno neće razgovarati o otkupu ugovora, pošto Sančo bez obzira na dve veoma loše sezone i dalje drži visoku cenu - oko 55.000.000 evra. A to nije novac koji Dortmund želi da plati. Dakle, za početak, pozajmica.

Mančester Junajted platio je Džejdona Sanča čak 85.000.000 evra, što je četvrta najveća kupovina u istoriji kluba. Za taj novac Englez je zaista isporučio premalo - 11 golova i pet asistencija na 72 utakmice.

Igrajući za Dortmund, na 137 mečeva, postigao je okruglo 50 i namestio 64 pogotka!

Borusiji nije strano da vraća igrače koje prethodno za dobar novac udomila u druge klubove. Doduše, niko od njih nije bio ni blizu nivoa koji ga je prodao. Setimo se Nurija Šahina, Šnđija Kagave, Marija Gecea... Poslednji u nizu bio je Mats Humels. Iskusni defanzivac jeste lider u svlačionici, ali na terenu ne pokazuje ni delić onoga iz prvog mandata u žuto-crnom dresu.

Sa Sančom bi mogla da bude drukčija situacija. Ipak se radi o momku kome su tek 23 godine i koji na momente pokazuje da je željan fudbala.


tagovi

Džejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara