Dani Olmo (Reuters)
Dani Olmo (Reuters)

Olmo potvrdio napad Barse u finišu letnje pijace: Nije bilo vremena za razmišljanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 17:39

Kataloncima finansijski fer-plej pokvario planove

Barselona je ovog leta izgubila Lionela Mesija, a malo je nedostajalo da poslednjeg dana prelaznog roka detonira bombu u vidu dolaska Danija Olma iz Red Bul Lajpciga. Katalonci su navodno poslali ponudu od 75.000.000 koliko iznosi izlazna klauzula španskog fudbalera, imali dogovorene lične uslove sa Olmom, ali ih je na kraju finansijski fer-plej zakočio. Nisu imali luksuz da isplate taj novac ovog leta, već su želeli pozajmicu i otkup na kraju sezone.

Povratak nekadašnjeg člana mlađih kategorija Barselone se nije dogodio, što ne znači da Katalonci neće krenuti u napad već na zimu, ili narednog leta. Prvi čovek kluba Đoan Laporta je najavio da će klub već od naredne pijace finansijski mnogo normalnije funkcionisati.

Izabrane vesti

"Nije bilo vremena da se sedne i razmisli o transferu, sve se događalo suviše brzo. Trenutno sam mislima isključivo u aktuelnoj sezoni sa Lajpcigom. Želim da igram i da se nadmećem u Ligi šampiona. To je ono što me motiviše", rekao je Olmo u izjavi za nemački Suddeutsche Zeitung.

Na jučerašnjem predstavljanju Luka de Jonga, izvršni direktor Barselone Mateu Alemani je između redova pričao o završnici prelaznog roka, ne želevši da zalazi u detalje.

"Možemo da pričamo o mnogo fudbalera koji su se pojavili na tapetu poslednjeg dana prelaznog toka. Otvorili smo tada nekoliko pregovora sa igračima koji bi mogli da nam pomognu u ofanzivnoj liniji tima. Ne bih da pričam o profesionalcima koji nisu stigli na Kamp nou. Mnogo stvari je moglo da se dogodi, ali je na kraju De Jong stigao kao pojačanje u špicu", zaključio je Alemani.

Podsetimo, da je mladi ofanzivni vezista fudbalski stasavao u Barsinoj La Masiji, te da ga je klub za siću kao 16-godišnjaka pustio u zagrebački Dinamo. RB Lajpcig ga je januara 2020. kupio za 22.000.000 evra, a jasno je da će ga prodati za minimim tri puta veći novac. Da ne pričamo o vrhunskom potezu uprave Dinama koja ga je svojevremeno dovela za 200.000 evra i koju očekuje 20 posto novca od narednog transfera.


tagovi

Dani OlmoBarselonaRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara