On je Saudijce na vreme opelješio i sada će igrati za dušu i pune tribine

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 10:30

Veliki povratak u argentinski fudbal

Sve su učestalije glasine i spekulacije da u Saudijskoj Arabiji „ne cveta sveće“ kao što je letos obećano. Izgleda da isplate basnoslovnih ugovora nisu baš tako redovne i česte kao što je obećano, život u petromonarhiji pod strogim islamskim zakonima i nije baš za poželeti, a uslovi za treniranje i igranje su daleko od onih na koje su fudbalske zvezde navikle u „ligama pertice“. Zato su neki poput Džordana Hendersona već digli sidro i vratili se u Evrope, neki se spremaju (Benzema i Firmino), a nekima nedostaje Evropa i jedva čekaju da se vrate (Milinković Savić).

Jedan od onih koji je igricu već prešao i ostvario ono što je naumio je argentinski vezista Ever Banega. Nekada jedan od najvećih talenata argentinskog, južnoameričkog i svetskog fudbala je zatvorio krug i vratio se u domovinu nakon četiri godine u Saudijskoj Arabiji.

Izabrane vesti

Banega je sinoć promovisan u Njuels Old Bojsima za koje je igrao i pre 10 godina. Zadužio je crno-crvenu „desetku“ i potpisao ugovor na dve godine. S obzirom da ima 35 godina, sada će moći da igra za dušu i navijače nakon što je napunio džepove u Saudijskoj Arabiji pre ostalih.

Banega je ponikao u Boki Juniors i bio svetska senzacija kada se pojavio sa 18 godina u prvom timu i nasledio Fernanda Gaga u ulozi plejmejkera. Posle samo 44 meča u dresu velikana sa Bombonjere je prešao u Valensiju ali to su već bile godine kada je kriza zakucala na Mestalju. Tokom šest godina u Valensiji, išao je na pozajmice u Njuelse i Atletiko Madrid da bi ga potom kupila Sevilja. Tamo je blistao dve sezone i obezbedio transfer u Inter ali se u Milanu zadržao samo sezonu i odmah se vratio na Sančes Pishuan. Još tri godine je nosi dres Andalužana sa kojima je osvojio tri Lige Evrope da bi pre četiri godine sve iznenadio odlukom da potpiše za saudijski Al Šabab.

Međutim, novac koji je dobio od Arapa u Evropi nije niko mogao da mu ponudi. Potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 44.000.000 evra koji je pre nekoliko dana odradio do poslednjeg dana i evra. Pošteno je odrađivao posao u Arabiji, bio jedan od najboljih igrača lige i stekao nadimak Kralj. Hteli su da ga zadrže, nudili mu povišicu ali je rešio da kaže ’dosta’ i da poslednje godine u karijeri odigra za dušu u Argentini i svojim Njuelsima.

Htela ga je i Boka u kojoj je ponikao, Roman Rikelme je insistirao na njegovom povrtaku i čak mu nudio bolje finansijske uslove od Njuelsa. Ali sportski projekat iz Rosarija ga je više privlačio. 


tagovi

Ever BanegaZimski prelazni rok 2024Njuels Old BojsAl Šabab

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara