Dušan Vlahović slavio protiv bivših saigrača (Reuters)
Dušan Vlahović slavio protiv bivših saigrača (Reuters)

Onako „juventusovki“, Violi presudila njena deca: Posle 57 godina Juve i Inter u finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 22:56

Fiorentina nije imala sreće

U prvom meču neču polufinala Kupa Italije, Fiorentini je protiv Juventusa presudio njen igrač Lorenco Venuti nesrećnim autogolom u nadoknadi vremena.

Sve nade u revanšu u Torinu joj je ubilo još jedno njeno dete. Federiko Bernardeski je postigao gol odluke u prvom poluvremenu, a Danilo je u nadoknadi vremena samo stavio pečat (2:0) i zakazao Bjankonerima finale protiv Intera. Prvo posle čak 57 godina!

Izabrane vesti

Nestvarno zvuči ali poslednje finale Kupa Italije u kojem su igrali Juventus i Inter, zbilo se daleke 1965. godine u Rimu i jedini gol je postigao Juventusov Đampaolo Menikeli. Nerazuri sada imaju lepu šansu za duplu krunu jer vode i u šampionskoj trci dok će Juventusu finale biti šansa za spas sezone.

Nije Juve večeras blistao, odigrao je onako „juventusovski“ i prošao. Ili da kažemo, „alegrijevski“... Kao u dobrom delu sezone, Juventus je posle datog gola praktično prestao da igra i odlučio se da protivniku prepusti inicijativu. Videćemo koliko još će čelnici Juventusa imati strpljenja za ovakvu orijentaciju Maksa Alegrija. Ovo nikome nije prijatno za oko...

Fiorentina je dala sve od sebe, u dobrom delu meča bila i dominantnija, stvorila šanse ali kao i u prvom meču u Firenci, zaista nije imala sreće. U 180 minuta dvomeča, Viola je pokazala da nije lošiji tim od Stare dame ali je platila skup ceh greškama i slaboj realizaciji šansi.

Dušan Vlahović je od početka meča bio najveća pretnja nekadašnjim saigračima. Konstantno je vršio pritisak na poslednju liniju Viole, dobijao duele, bežao čuvarima, razigravao Moratu ali nije imao sreće da se namesti na šut i pravu zavšrnicu.

Iako su gosti najviše strepeli od Vlahovića i njegov gol se osetio u vazduhu, mrežu Fiorentine je zatresao njen drugi bivši igrač. Federiko Bernardeski je posle pola sata igre iskoristio veliki poklon golmana Drongovskog koji je zaplivao u prazno, promašio loptu i zbunio kapitena Biragija. Lopta je pala na nogu ofanzivcu belo-crnih i pogodio je praznu mrežu.

Posle toga je Juventus prepustio loptu rivalu i Fiorentina je bila bolji tim. Perin je sa dve sjajne intervencije sredinom meča sprečio dramu. Prvo je skinuo šut Kabrala a potom sprečio autogol De Šilja. Mogao je Zakarija da reši sve dileme pose dodavanja Vlahovića ali je pogodio prečku.

Stezala je Viola obrič, šanse su imali Biragi, Kabral, Sotil... Ali nije bilo prave završnice. Na kraju je Danilo u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat i zakazao dugo čekano finale protiv Intera.


tagovi

Kup ItalijeFederiko Bernardeski

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara