©Reuters
©Reuters

Onana stao u zaštitu saigrača i prihvatio krivicu: Zbog mene smo izgubili, bila je ovo moja najgora utakmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 02:25

Čuvar mreže samokritičan posle poraza od Bajerna (3:4)

Iako uzdrman, Bajern Minhen je uspeo da bez previše poteškoća na ovosezonskoj premijeri u Ligi šampionaa savlada Mančester Junajted (4:3). Olakšavajuću okolnost za domaćina predstavljala je činjenica da premijerligaš nije delovalo kako se od njega očekivalo, a jedan od aktera koji je doprineo porazu gostiju bio je golman Andre Onana.

Čuvaru mreže Crvenih đavola se može zameriti niz stvari, pre svih reakcija kod prvog gola Bajerna, ali ono što mu se ne može poreći je čvrst i ispravan stav. Svestan odgovornosti, Onana je zahtevao da prvi izađe pred kamere i odgovori na pitanja novinara potvrdivši stav koji je istakao i pre utakmice u Minhenu kada je kazao da je svestan da je na njemu kao golmanu posebna odgovornost.

Izabrane vesti

"Počeli smo veoma dobro, ali smo posle moje greške izgubili kontrolu nad igrom. Bila je to teška situacija za nas, posebno za mene jer sam ja taj koji je izneverio tim", rekao je kamerunski golman i dodao:

"Ekipa je bila dobra. Zbog mene nismo pobedili u ovoj utakmici. Srećan sam zbog rada tima. Samo treba da nastavim dalje, to je život golmana. Danas nismo pobedili, to je zbog mene".

Lopta je posle udarca Liroja Sanea sa ivice šesnaesterca u 28. minutu prošla ispod Onanre i završila u mreži urušivši tako koncept Junajteda.

"Prvi gol je bio važan trenutak. Bili smo veoma dobri sa loptom, nisu stvarali mnogo šansi i bio je to njihov prvi udarac u gol, a ja sam pogrešio. To je bila ključna tačka. Tim je pao zbog te greške. Moram da učim iz toga. Idem dalje, iako nije laka situacija. Veoma sam srećan zbog povratka tima, borili smo se do kraja".

Onana je ovog leta stigao na Old Traford iz Intera, a ističe će se u narednom periodu predstaviti navijačima u boljem svetlu.

"Iskreno, moj početak u Mančesteru nije tako dobar, nije kako želim. Igrao sam kako sam igrao i imao sam jednu od najgorih utakmica do sada. Teško mi pada poraz jer imamo velike ambicije, veliki smo klub i želimo da osvojimo sve. Bila je to velika prilika za nas da se vratimo iz situacije u kojoj smo se nalazili", rekao je Onana.


tagovi

Andre OnanaMančester JunajtedLiga šampionaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara