Haland (© Reuters)
Haland (© Reuters)

Ono kad slušaš menadžera, a ne klub: Haland otišao u Katar, rizikuje da zakači koronu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 11:26

Vraća se na teren tek u 2021.

Ceo tim u Dortmundu, najbolji igrač u Dohi. Moraće Borusija da privede kraju kalendarsku godinu bez Erlinga Halanda, pošto je mladi Norvežanin otputovao u Katar, kako bi zalečio povredu butnog mišića.

Zbog nje je propustio dva završna kola Lige šampiona (susreti sa Laciom i Zenitom), te bundesligaško gostovanje u Frankfurtu, a neće biti na raspolaganju Lusijanu Favru ni za prvenstvene susrete sa Štutgartom, Verderom i Union Berlinom, kao ni za okršaj sa Ajntrahtom iz Braunšvajga u Kupu Nemačke.

Izabrane vesti

Prema procenama lekara na teren bi mogao da se vrati trećeg dana 2021. kad Milioneri budu dočekali Volfzburg.

„Erling je okružen stručnjacima koji ga neprekidno obasipaju pažnjom. Čak su i prve kontrole potvrdile napredak u procesu oporavka. On je želeo da ide u Katar, dogovorili smo se da je tako najbolje za sve“, pomirljivo će sportski direktor Borusije Mihael Cork, mada Bild navodi da je Haland na Bliski istok otputovao još u nedelju i to na nagovor svog agenta Mina Rajole.

Sve pod obrazloženjem da u Kataru ima bolje uslove nego u Nemačkoj. Boravi u modernoj Aspajer akademiji, 24 sata je pod budnim okom lekara, poveo je i privatnog fizoterpauta, a na sve to mu prija klima izražena podatkom da dnevna temperatura dostiže 24 stepena.

Nije baš sve idealno. Bild podseća da je Katar visokorizična teritorija za infekciju virusa korona, pa u Dortmundu strahuju da bi prvi strelac tima (17 golova ove sezone) mogao zaražen da se vrati u klub.

Predočili smo Halandu da mora da se pridržava svih higijenskih pravila i nadamo se da će nam se vratiti pred Božić“, dodao je Cork, uz podsećanje Bilda kako Severna Rajna Vestfalija ne potpada pod stroge karantinske mere, te napadač odmah može na trening, čim sleti na teritoriju Nemačke.


tagovi

Erling HalandMihael Cork

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara